Vingegaard ziet suprematie Pogacar vanop de eerste rij: 'Hij is zoveel beter dan de rest' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard ziet suprematie Pogacar vanop de eerste rij: 'Hij is zoveel beter dan de rest'

Vingegaard ziet suprematie Pogacar vanop de eerste rij: 'Hij is zoveel beter dan de rest'

Jonas Vingegaard is op de voorlaatste dag van Tirreno-Adriatico gestegen van plek vier naar twee in het klassement. Er kon een glimlachje vanaf bij de Deen, al leek hij toch vooral te willen begrijpen hoe Tadej Pogacar zó goed kon zijn.

De kopman van Jumbo-Visma zat in het groepje-Pogacar toen de Sloveen zijn aanval plaatste. 'Ik zal al volledig op de limiet en dacht er geen moment over na om hem te volgen. Tadej is ongelofelijk, hij is zoveel beter dan de rest', aldus Vingegaard, zelf toch ook geen kleine jongen in het klimwerk.

Vingegaard raakte verzeild in een groepje met Mikel Landa, Enric Mas en Richie Porte, al viel Mas weg in de laatste afdaling. 'De weg was niet schoongemaakt, er lag ontzettend veel gravel', beklaagde de Deen zich na afloop. 'Ze hebben de sneeuw geprobeerd weg te halen, maar dat was gewoon niet goed genoeg. Dat vond ik niet nodig en het was heel gevaarlijk.'

Al bij al kan Vingegaard tevreden zijn met zijn Tirreno-Adriatico, zo concludeert hij desgevraagd in het flashinterview. 'Enkel de tijdrit op dag één was slecht, voor de rest ben ik heel tevreden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws