Pogacar 'beetje teleurgesteld' in Tourselectie UAE: 'Helaas heeft het team zo gekozen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar 'beetje teleurgesteld' in Tourselectie UAE: 'Helaas heeft het team zo gekozen'

Pogacar 'beetje teleurgesteld' in Tourselectie UAE: 'Helaas heeft het team zo gekozen'

Tadej Pogacar heeft de Tourselectie van UAE-Team Emirates niet op zijn manier kunnen inrichten. De Sloveen moet zijn trouwe adjudant Jan Polanc missen in La Grande Boucle, daar de ploegleiding heeft gekozen voor Rui Costa.

'Jan is een goede vriend', stelt de titelverdediger van de Tour tegenover RTVSLO. 'Ik ben dus wel een beetje teleurgesteld. Helaas heeft het team gekozen zoals ze hebben gedaan. Costa heeft zich laten zien in de Ronde van Zwitserland en op de een of andere manier is het niet gelukt om Jan in de Tourselectie te krijgen', sipt Pogacar over het missen van zijn vaste compagnon.

De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik legt aan hetzelfde medium uit waarom hij voor de Ronde van Slovenië heeft gekozen als voorbereiding van de Tour. 'Ik heb de afgelopen jaren al gemerkt dat ik het niet leuk vind als ik geen competitieritme heb, helemaal als het warm is. Eigenlijk hadden we het Critérium du Dauphiné in gedachten, maar uiteindelijk besloten we te starten in Slovenië.' Zijn landgenoot en concurrent Primoz Roglic deed dit niet, hij trekt zonder competitieritme naar de Tourstart op 26 juni in Brest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws