Pogacar being Pogacar: 'Shit happens, ik mag blij zijn dat ik na zo'n gekke crash alleen mijn pols breek' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar being Pogacar: 'Shit happens, ik mag blij zijn dat ik na zo'n gekke crash alleen mijn pols breek'

Pogacar being Pogacar: 'Shit happens, ik mag blij zijn dat ik na zo'n gekke crash alleen mijn pols breek'

Tadej Pogacar heeft maandagmiddag voor het eerst zelf gereageerd op zijn crash in Luik-Bastenaken-Luik. De Sloveen van UAE Team Emirates moest zondag opgeven, nadat hij hard op zijn pols was gevallen. 'Shit happens', schrijft hij via zijn officiële kanalen.

Pogacar brak bij de crash - waarbij Mikkel Honoré van EF Education-EasyPost door een gat reed en z'n voorwiel ontplofte - zijn pols op twee plekken. Daar werd hij zondagmiddag reeds aan geopereerd in het ziekenhuis. 'Het is moeilijk te omschrijven hoe blij ik ben met alle steunbetuigingen van mijn fans, familie, vrienden, ploeg en ziekenhuispersoneel. Daar ben ik heel dankbaar voor.'

Over de crash is Pogacar opvallend nuchter. 'Ik mag blij zijn dat ik na zo'n gekke crash alleen mijn pols breek. Ik wens Mikkel een goed herstel, hij ging nog veel harder onderuit dan ik. Ik hoop iedereen snel weer te zien', aldus de tweevoudig Tourwinnaar, die z'n bericht afsluit richting Remco Evenepoel. 'Gefeliciteerd met de zege, ons duel zal tot volgende keer moeten wachten.'

Wanneer we Pogacar terug zien, is nog even de vraag. Hij zal sowieso enkele weken in het gips moeten en dus zou zijn voorbereiding op de Tour de France ietwat aangepast moeten worden.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news