Pogacar complimenteert medische staf Visma | Lease a Bike: 'Waarschijnlijk de beste keuze' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar complimenteert medische staf Visma | Lease a Bike: 'Waarschijnlijk de beste keuze'

Pogacar complimenteert medische staf Visma | Lease a Bike: 'Waarschijnlijk de beste keuze'

Roze trui Tadej Pogacar kwam de door Jonathan Milan gewonnen elfde Giro-etappe woensdag relatief goed door. De Sloveen van UAE-Team Emirates mengde zich wel even in de spurtersdebatten, maar zag ploeggenoot Rui Oliveira achter hem weggekwakt worden. Ook kwam adjudant Felix Grossschartner in de prefinale ten val.

Pogacar was na afloop blij dat hij weer een dag weg kon kruisen op zijn Giro-agenda richting Rome. 'Er werd net voor me gevallen, maar ik koers altijd graag van voren. Ik houd goed in de gaten waar ik rijd en wat er rondom mij heen aan het gebeuren is, zodat ik niemand aantik en op die manier veilig kan blijven. Daarom kon ik ook nog remmen voor die valpartij met Fabio Jakobsen. Dat was het meest gevaarlijke moment van de dag voor mij, want we gingen zestig kilometer per uur', aldus de Sloveen, die spurter Juan Sebastian Molano uiteindelijk in de top tien zag eindigen.

'Met de tegenwind was het voor mij lastiger om Rui en Seba (Molano, red.) te helpen', vervolgt de drager van de roze trui. 'Ik heb het geprobeerd om wat wind voor mij te pakken, zoals zij zo vaak voor mij doen. In de laatste rechte lijn had ik de benen echter niet meer, dan is het aan de grotere gasten', geeft hij aan met een grote glimlach.

'Het kan overal gebeuren: zowel van voren als van achteren', zegt Pogacar over de risico's in dergelijke ritten. 'Ik heb een bepaalde filosofie: je moet veilig blijven in de bubbel die je voor jezelf creëert in het peloton, zonder zelf fouten te maken. Zo deed ik het ditmaal dus ook, door dicht bij Rui en Molano te blijven nadat de andere jongens goed werk hadden geleverd', stelt de kopman van UAE-Team Emirates in het flashinterview.

Pogacar over uitvallen Uijtdebroeks: 'Koorts is niet goed voor je lichaam''

Tijdens zijn podiumceremonie zag de roze trui geen Cian Uijtdebroeks meer: de drager van de witte trui is naar huis met ziekte. 'Er zijn veel jongens ziek. Ikzelf ben aan de betere hand, ik begin me goed te voelen. De dag voor de rustdag hoorde ik veel kuchjes en snot in het peloton. Cian heeft koorts gekregen en dat is niet goed voor je lichaam in een grote ronde, dus het is het waarschijnlijk medisch de beste keuze geweest om hem uit koers te halen', aldus Pogacar bij Cycling Pro Net.

Tot slot zei Pogacar nog wat over zijn gevallen ploegmakker uit Oostenrijk. 'Hoe het met Felix gaat? Dat weet ik niet, ik heb hem nog niet gezien. Het zag er naar uit dat hij oké was, maar we moeten even afwachten wat de precieze gevolgen zijn van zijn valpartij.'

Video: Grossschartner, ploegmakker van Pogacar, valt in slotfase etappe 11 Giro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws