Pogacar daagt Evenepoel uit om Tour te rijden in 2023, Lefevere geeft geen krimp na zien parcours Wielrennen
Wielrennen

Pogacar daagt Evenepoel uit om Tour te rijden in 2023, Lefevere geeft geen krimp na zien parcours

Pogacar daagt Evenepoel uit om Tour te rijden in 2023, Lefevere geeft geen krimp na zien parcours

Remco Evenepoel, welke grote ronde gaat hij in 2023 rijden? Alle seinen lijken op groen te staan voor de Giro d'Italia, helemaal na het zien van het Tour de France-parcours, dat op donderdag werd gepresenteerd. Met slechts 22 tijdritkilometers in de Tour lijkt de keuze makkelijk, al hakt ploegbaas Patrick Lefevere nog geen knopen door.

'We gaan dat samen beslissen. De komende weken zullen we alles rustig bekijken en in december-januari hakken we dan de knopen door. Dat de Tour met maar 22 kilometers niet aan Remco heeft gedacht? De Tour denkt niet aan renners. Dat hoeft ook niet. Het zou gevaarlijk zijn. De Ronde van Frankrijk staat boven alles. Ik zou het ook niet juist vinden dat de organisatie een Tour maakt à la tête du client', zo zegt Lefevere over het parcours.

Dat de Tourorganisatie het Evenepoel en Quick Step-Alpha Vinyl makkelijk maakt met maar één korte tijdrit, daar wil PatLef niet aan. 'Remco heeft bewezen dat hij ook bergop kan, jullie focussen te veel op die tijdritkilometers. In de Giro zitten er naast die drie tijdritten ook nog bergritten. Ik sluit niets uit omtrent Evenepoel. Een goeie Remco komt met elk parcours weg', aldus Lefevere bij Het Laatste Nieuws.

Pogacar ziet Evenepoel graag starten.

In gesprek met Het Nieuwsblad daagt Tadej Pogacar zijn jongere rivaal uit België alvast uit om in 2023 wel degelijk de Tour te doen. 'Remco moet zijn eigen verhaal schrijven en zijn eigen programma samenstellen. Ik kan hem niet zeggen dat hij naar de Tour moet komen. Het is zijn beslissing. Hij is wereldkampioen en een van de beste renners. Maar als ik wereldkampioen was, zou ik naar de Tour gaan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws