Van Vleuten blij met aankomst bergop en tijdrit: 'In een ronde moet dat er gewoon inzitten' Wielrennen
Wielrennen

Van Vleuten blij met aankomst bergop en tijdrit: 'In een ronde moet dat er gewoon inzitten'

Van Vleuten blij met aankomst bergop en tijdrit: 'In een ronde moet dat er gewoon inzitten'

Annemiek van Vleuten is blij met het parcours dat is uitgelegd voor de Tour de France Femmes 2023. De titelverdedigster ziet dat de achtdaagse rittenkoers haar goed ligt en is vooral tevreden met de toevoeging van een tijdrit en de aankomst bovenop de Col du Tourmalet.

Van Vleuten verheugt zich op de aankomst op de iconische Pyreneeëncol. Alhoewel, verheugen: 'Verheugen is een dubbel gevoel, want je weet dat het pijn gaat doen, maar ik ben blij dat er echt een berg in zit met naam, dat geeft wat meer body aan de Tour de France. Ook mooi dat de Aspin ervoor zit, dat het niet alleen de aankomst is waar iedereen op gaat wachten. Sowieso ben ik blij dat het concept van een zware Tour de France overeind is gebleven, ik zag ook wat lange etappes voorbij komen. En de tijdrit erbij: het biedt wel wat mogelijkheden, zeker voor mij', vertelt de winnaar van de editie van 2022 aan de NOS.

De tijdrit is nieuw in het parcours van de Tour. Van Vleuten vindt dat een race tegen de klok thuishoort in een grote ronde. 'Ik denk dat we sowieso weinig tijdritten hebben en in een ronde moet dat er gewoon inzitten. Dat vind ik heel mooi. Ik ben ook blij dat het concept overeind is gebleven door een vierweekse Tour de France aan te bieden. Er waren eerst woorden over dat we naar augustus zouden verhuizen, maar ik denk dat het concept wat we nu hadden heel sterk was, dat we de start in Parijs niet per se nodig hadden om het aan het mannenevenement te verbinden. Maar wel dat het gelijk over gaat, dat de mannen zijn gefinisht en dat wij de mensen mogen vermaken: dan nemen de vrouwen het over.'

Van Vleuten tevreden met gebrek aan onverharde ritten

Vorig jaar kende Van Vleuten een moeilijke tijd in de graveletappe van de Tour. Ze is dan ook opgelucht dat er dit jaar geen onverharde stroken in het parcours zijn opgenomen, zo vertelt ze aan de buitenlandse media. 'Er zijn ook een aantal listige etappes. Ik ben erg blij dat er geen gravel in zit. Ik denk dat het een gebalanceerd programma is. Voor mijzelf zal het belangrijkste de bergop aankomst zijn maar het zal ook belangrijk zijn de dagen ervoor de focus te houden.' Van Vleuten was dominant in de eerste editie van de Tour de France voor vrouwen en zette runner up Demi Vollering op vier minuten.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news