Pogacar en Philipsen toveren toffe verhaaltjes uit de oude doos: 'Jasper was niet eens blij toen hij won' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar en Philipsen toveren toffe verhaaltjes uit de oude doos: 'Jasper was niet eens blij toen hij won'

Pogacar en Philipsen toveren toffe verhaaltjes uit de oude doos: 'Jasper was niet eens blij toen hij won'

Het wielerseizoen mag dan afgelopen zijn, maar een deel van het peloton zit momenteel in Azië voor enkele criteriums. Zondag staat in Singapore de tweede editie van het Tour de France Prudential Singapore Criterium op het programma, waar Tadej Pogacar en Jasper Philipsen de grote sterren zijn.

De Sloveen en Belg zijn goede vrienden van elkaar, nadat ze in 2019 tegelijkertijd prof werden bij UAE-Team Emirates. Donderdag kwamen ze aan in Singapore, waar ze samen de Singapore Sling ontdekten: een cocktail met gin en cherry. In een persbericht van de A.S.O. haalden ze herinneringen op aan hun tijd samen bij UAE-Team Emirates.

Pogacar, die destijds vanuit Ljubljana Gusto Xaurum naar zijn huidige ploeg trok, kan het zich nog goed herinneren. 'Ik en Jasper hadden direct een klik, eigenlijk al vanaf de eerste trainingsblokken in de voorbereiding op het seizoen. Trouwens, wisten jullie dat we allebei geboren zijn in 1998. Dat moet een goed wielerjaar zijn, nietwaar?', lacht de immer vrolijke Pogacar.

In 2019 werkten de twee samen de Tour Down Under af, waar Philipsen direct een rit kon winnen. 'Weet je, Jasper was niet eens blij met zijn overwinning op dat moment zelf. Hij won namelijk omdat Caleb Ewan werd gediskwalificeerd', herinnert Pogacar zich nog. In de Rondes van de Algarve en Californië versterkte de band tussen de twee vervolgens nog verder in 2019. 'We zijn dat jaar eigenlijk samen gegroeid. Jasper als sprinter en ik als klimmer', concludeert Pogacar vier jaar later.

Philipsen: 'Pogacar is totaal niet veranderd'

Philipsen, die UAE-Team Emirates eind 2020 verliet, had desgevraagd ook nog wat mooie woorden over zijn makker te vertellen. 'Tadej is totaal niet veranderd. Hij mag dan heel veel wedstrijden gewonnen hebben, hij is nog even aardig als altijd. We rijden dan wel niet meer voor dezelfde ploeg, maar sturen elkaar nog met regelmaat berichtjes', aldus de renner van Alpecin-Deceuninck, die in Singapore zijn groene trui zal tonen aan het Aziatische publiek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws