Opmerkelijke transferovereenkomst UAE-Team Emirates: coach Pogacar trekt naar grote Spaanse voetbalcub Wielrennen
Wielrennen

Opmerkelijke transferovereenkomst UAE-Team Emirates: coach Pogacar trekt naar grote Spaanse voetbalcub

Opmerkelijke transferovereenkomst UAE-Team Emirates: coach Pogacar trekt naar grote Spaanse voetbalcub

Een tikje voor UAE-Team Emirates? Inigo San Millan, de Head of Performance van de wielerploeg van Tadej Pogacar, trekt na vier jaar bij de ploeg naar het Baskische voetbalteam Athletic de Bilbao. Bij de La Liga-club wordt hij eveneens Head of Performance, terwijl de samenwerking met Pogacar intact blijft.

In een persbericht licht Ahtletic Club de Bilbao de komst van de Baskische fysioloog toe. 'Hij is een leidende figuur als het gaat om performance in de sport. Na vier jaar als hoofdverantwoordelijke van de performance tak van het UAE-Team Emirates van superster Pogacar gaat Inigo nu leiding geven aan dit nieuwe departement binnen onze club.'

'In zijn jeugd werkte hij zes seizoenen voor de jeugdtak van Real Madrid, waar hij begon aan een loopbaan van 25 jaar als het gaat om het adviseren van atleten en clubs. Daarbij was jij de afgelopen jaren cruciaal als coach van Pogacar, waar hij wereldwijde bekendheid mee vergaarde. Dat combineerde hij dan nog met een positie als professor aan de Universiteit van Colorado.' Deze rol in de Verenigde Staten geeft hij vanaf mei op, meldt Athletic Club in het communiqué dat ze naar buiten brachten.

Opmerkelijke transferovereenkomst UAE-Team Emirates: coach Pogacar trekt naar grote Spaanse voetbalcub

San Millan blijft cruciale rol vertolken als performancecoach van Pogacar

'Gezien het belang van San Millans werk, hebben Athletic Club en UAE-Team Emirates wel een overeenkomst bereikt', geeft de club mee. 'Op die manier kan hij zowel Pogacar als de andere renners waarmee hij samenwerkte blijven monitoren.' San Millan sprak in het verleden al meermaals zijn bewondering uit over zijn Sloveense pupil, die volgens hem over een bizar sterk herstelvermogen beschikt.

San Millan is woensdag al direct in dienst getreden bij Athletic Club, waar hij zichzelf ten doel heeft gesteld om de prestaties van de eerste elftallen - zowel mannen als vrouwen - te optimaliseren en een rol te spelen binnen de voetbalacademie. Het is overigens niet nieuw dat voetbalclubs het in de wielersport zoeken: Merijn Zeeman geniet bijvoorbeeld ook al langere tijd interesse van verschillende voetbalclubs. Zo zou FC Twente hem dit jaar nog benaderd hebben en is toptrainer Erik ten Hag ook gecharmeerd van de sportief directeur van Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws