Pogacar entertaint met vroege aanval, maar De Marchi wint Tre Valli Varesine Wielrennen
Wielrennen

Pogacar entertaint met vroege aanval, maar De Marchi wint Tre Valli Varesine

Pogacar entertaint met vroege aanval, maar De Marchi wint Tre Valli Varesine

Alessandro De Marchi heeft een enerverende editie van de Tre Valli Varesine gewonnen. De Italiaan klopte zijn landgenoot Davide Formolo in een sprint-à-deux. Tadej Pogacar stal de show met een aanval op 117 kilometer van het eind.

Het peloton bereidt zich langzaam maar zeker voor op een winterslaap, maar niet voordat er een mooi blok aan Italiaanse najaarsklassiekers verreden is. Rond Varese stond eerst nog de honderdste editie van de Tre Valli Varesine op het programma. Een mooi ritje over verschillende heuvels, waarin direct vier renners op de vlucht sloegen voor het peloton. Het ging om Matthew Holmes (Lotto Soudal), Erik Fetter (EOLO), Robin Plamondon (ISN) en Giulio Masotto (Vini Zabù).

Pogacar laat koers vroeg ontploffen

Een grote voorsprong kregen de vier niet. En wat ze al kregen, verdween snel. Op 117 kilometer van de finish besloot namelijk niemand minder dan Tadej Pogacar al de knuppel in het hoenderhok te gooien. Wellicht geïnspireerd door de zegetocht van Remco Evenepoel een dag eerder, ging hij op jacht naar de kopgroep. In die zoektocht kreeg hij Tim Wellens mee. De Belg was als enige in staat om direct de Tour de France-winnaar te volgen.

Vanuit de achtergrond beseften enkele renners dat ze ook aan de bak moesten. Rigoberto Urán, Lorenzo Rota, Davide Formolo en Nelson Oliveira gingen daarom in de tegenaanval. Samen met het duo Pogacar-Wellens sloten zij uiteindelijk aan bij de kop van de wedstrijd. Het geweld van deze toprenners zorgden er echter wel voor dat de oorspronkelijke kopgroep geen stand wist te houden. Alleen de Hongaar Fetter wist dapper zijn karretje aan te haken bij de nieuwe kopgroep van zeven.

Dynamisch middenstuk met veel aanvallen

Vervolgens vonden er een hoop ontwikkelingen in de koers plaats. Formolo demarreerde, Fetter moest lossen, het peloton werd uitgedund tot een man of twaalf en als klap op de vuurpijl probeerden enkele renners ook nog de oversteek naar voren te maken. Nadat ook Pogacar nog met een lekke band te maken kreeg, hadden we een compleet andere samenstelling van de kopgroep. Formolo, Urán, Rota en Oliveira waren de namen die we eerder al zagen. Zij werden vergezeld door 'verse' krachten als Aurélien Paret-Peintre, Alessandro De Marchi en Andreas Kron.

Ook de finale van de wedstrijd bleef ontzettend dynamisch. Urán moest lossen uit de kopgroep, maar zijn voormalige medevluchters wisten elkaar goed te vinden. Ze werkten goed samen om uit de handen van de sterke achtervolgers te blijven. Op die manier wisten aanvallen van Pierre Latour, opnieuw Pogacar en uiteindelijk ook Sergio Higuita in eerste instantie niet veel uit te halen.

De Marchi en Formolo strijden om zege

Een nieuwe stroom aan aanvallen bleek meer succesvol. Het waren opnieuw Pogacar en Higuita die zich toonden, samen met David Gaudu dit keer. Aansluiten bij de voorste groep deden ze echter niet, want precies op datzelfde moment was De Marchi weggesprongen bij zijn medevluchters. Alleen Formolo kon op zijn tandvlees zijn landgenoot bijbenen.

De twee zouden het uiteindelijk onderling uitvechten wie er met de dagzege vandoor zou gaan. Formolo probeerde er met een aanval op anderhalve kilometer van het eind vroeg aan te beginnen, maar De Marchi pareerde. In de sprint-à-deux was de renner van UAE Team Emirates vervolgens geen partij voor de snellere De Marchi. Die laatste kon al voor het passeren van de finishlijn zijn handen in de lucht gooien. De sprint van het achteropkomende groepje werd uiteindelijk gewonnen door de sterke Pogacar.

Uitslag Tre Valli Varesine 2021

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws