Pogacar het uithangbord, maar achter hem is Del Toro één van de vele toptalenten bij UAE: 'Het was geweldig' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar het uithangbord, maar achter hem is Del Toro één van de vele toptalenten bij UAE: 'Het was geweldig'

Pogacar het uithangbord, maar achter hem is Del Toro één van de vele toptalenten bij UAE: 'Het was geweldig'

UAE Team Emirates blijft maar scoren. En dus niet alleen met Tadej Pogacar. Ook de jonkies binnen de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten doen het meer dan naar behoren. In de Ronde van Asturië, waar de ploeg sowieso een clean sweep neerzette, was de eindzege voor de pas 20-jarige Isaac del Toro.

De Spaanse rittenkoers werd op de eerste twee dagen (zoals verwacht) gedomineerd door de UAE-formatie, met zeges voor Del Toro en Antonio Morgado (nog zo'n megatalent). Op dag drie was Finn Fisher-Black dan weer primus, terwijl de eindoverwinning dus naar Del Toro ging. Zelf finishte de Mexicaan nog knap als tweede in de slotrit richting Oviedo.

Del Toro lovend over UAE Team Emirates-ploegmaats

Het was dus de eerste eindzege als prof voor Del Toro, die daar op de ploegsite van zijn broodheer met grote tevredenheid op terugkeek. 'Het was een geweldige etappewedstrijd, waarin de ploeg het geweldig heeft gedaan. Ze verrichten zelfs zulk goed werk dat ze uiteindelijk helemaal in dienst van mijn eindoverwinning reden. En met succes dus.'

'Deze eerste eindzege als profrenner betekent heel veel voor me', concludeerde Del Toro ten slotte. 'Ik heb in de overige ritten ook mijn ploegmaats kunnen helpen. Dat is iets waar ik blij mee ben en wat me goed stemt. Zulke momenten met elkaar delen is simpelweg fantastisch. Ze hebben het ook echt verdiend. Ik ben erg tevreden over het gevoel. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken naar de volgende wedstrijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws