Pogacar houdt flink huis in Andalusië: 'Wist niet dat mijn niveau al zo hoog was' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar houdt flink huis in Andalusië: 'Wist niet dat mijn niveau al zo hoog was'

Pogacar houdt flink huis in Andalusië: 'Wist niet dat mijn niveau al zo hoog was'

Tadej Pogacar heeft met groot machtsvertoon de eindzege in de Ruta del Sol gegrepen. De superster van UAE Team Emirates ging in de door Omar Fraile gewonnen slotetappe als klassementsleider van start, nadat hij in drie van de vier etappes al victorie had gekraaid. De eindoverwinning kwam geen moment in gevaar voor de Sloveen.

'Het was echt een geweldige ronde', zo luidt de analyse van Pogacar in het flashinterview. 'We hebben als team de hele week ook geweldig werk geleverd. Ik ben echt enorm blij met mijn vorm en de vorm van het team.'

Naar eigen zeggen werd Pogacar toch ietwat verrast door het gegeven dat hij al zo vroeg in het seizoen op topniveau rondfietst. 'Ik wist wel dat mijn niveau hoog was, maar niet zo hoog als dat deze ronde bleek. Ik voelde me echt geweldig. Hopelijk kan ik dit vasthouden in de volgende races', aldus een jubelende Pogacar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws