Jumbo-Visma met Kooij, Gloag en gretige Kuss naar UAE Tour: 'Kan niet wachten' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma met Kooij, Gloag en gretige Kuss naar UAE Tour: 'Kan niet wachten'

Jumbo-Visma met Kooij, Gloag en gretige Kuss naar UAE Tour: 'Kan niet wachten'

Jumbo-Visma heeft de selectie voor de UAE Tour bekendgemaakt. Olav Kooij zal worden uitgespeeld in de sprints, daar Sepp Kuss en Thomas Gloag een resultaat willen boeken in de twee etappes die bergop finishen.

Kooij zal mikken op een sprint in de vier vlakke etappes. De sprinter kende een ijzstersterk 2022 met twaalf overwinningen. In zijn eerste koers, de Ronde van Valencia, wist hij nog niet te winnen, maar werd hij al wel een keer tweede. Timo Roosen en Tosh Van der Sande fungeren als belangrijke mannen in de lead-out van Kooij. Ook Michel Hessmann kan daarin een rol spelen.

Kuss en Gloag zijn de mannen die in de bergritten moeten presteren. Kuss bereidde zich de voorbije periode voor in Colombia. ‘Daar heb ik de laatste weken de puntjes op de i gezet. Ik heb er geschaafd aan mijn vorm. Iedere dag was weer een nieuw en gaaf avontuur. In elke bocht, op iedere top en in elke vallei was te merken hoe prachtig het landschap daar is. Rondrijden en de wereld ontdekken, dat is precies waarom ik ooit ben begonnen met fietsen’, zo vertelt een geïnspireerde Kuss op de ploegsite.

‘Het is de tweede keer dat ik de UAE Tour ga rijden. Het is een mooie wedstrijd met een zeer divers parcours’, vervolgt Kuss, die uitkijkt naar de samenwerking met Gloag. ‘Het doet me deugd om te zien dat de jonge jongens nadrukkelijk hun neus aan het venster steken. Het motiveert des te meer om met deze talenten samen koersen te rijden. We gaan ons uiterste best doen om in de Verenigde Arabische Emiraten een aantal mooie resultaten bijeen te fietsen. Ik kan haast niet wachten om weer een rugnummer op te spelden.’

Selectie Jumbo-Visma UAE Tour 2023

Olav Kooij
Sepp Kuss
Thomas Gloag
Timo Roosen
Tosh Van der Sande
Lennard Hofstede
Michel Hessmann

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws