Pogacar is terug in actie! Sloveen wint tijdrittitel met ruim vijf (!) minuten voorsprong Wielrennen
Wielrennen

Pogacar is terug in actie! Sloveen wint tijdrittitel met ruim vijf (!) minuten voorsprong

Pogacar is terug in actie! Sloveen wint tijdrittitel met ruim vijf (!) minuten voorsprong

Tadej Pogacar is met een gigantische voorsprong op de nummer twee nationaal kampioen tijdrijden van Slovenië geworden. De renner van UAE Team Emirates reed met het kampioenschap zijn eerste wedstrijd sinds zijn valpartij eind april in Luik-Bastenaken-Luik. Pogacar won de nationale titel tegen de klok ook in 2019 en 2020

Van tegenstand was eigenlijk geen sprake voor de tweevoudig Tourwinnaar. Titelverdediger Jan Tratnik - herstellende van een blessure - zat thuis en Matej Mohoric en Primoz Roglic lieten de titelstrijd aan zich voorbij gaan.

De winst lag dus voor het oprapen en dat deed Pogacar met een monstervoorsprong. Hij zette de nummer twee, Mark Pavlic, op meer dan vijf minuten. De laatste van de twintig deelnemers eindigde op 13.33 minuten. De grote verschillen zijn niet alleen te verklaren door het grote niveauverschil, maar ook door het parcours, dat stevig bergop voerde.

Het was één en al feest in huize Pogacar, want Tadej zijn vriendin Urska Zigart ging er bij de vrouwen vandoor met de tijdrittitel. De renster - die uitkomt voor Jayco-AlUla - won met groot vertoon van macht. Zigart was 1.43 minuut sneller dan de nummer twee Ursa Pintar. Het koppel Zigart-Pogacar komt zondag in actie op de wegrit.

Beelden tijdrit Pogacar

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws