Pogacar keert terug in koers: 'Voel me goed, maar weet niet precies hoe ik ervoor sta' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar keert terug in koers: 'Voel me goed, maar weet niet precies hoe ik ervoor sta'

Pogacar keert terug in koers: 'Voel me goed, maar weet niet precies hoe ik ervoor sta'

Tadej Pogacar zal vanaf woensdag voor het eerst in twee maanden weer aantreden in wedstrijdvorm. De Sloveen werkt in eigen land de Ronde van Slovenië af, zijn laatste rittenkoers ter voorbereiding op de Tour de France.

De tweevoudig Tourwinnaar wordt in eigen land ondersteund door Mikkel Bjerg, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Ivo Oliveira en Jan Polanc. Pascal Ackermann zal de sprints voor zijn rekening nemen namens de ploeg uit de Emiraten.

Pogacar kijkt uit naar zijn rentree. 'Het is al even geleden dat ik voor het laatst een rugnummer heb opgespeld, dus ik ben hongerig en blij om weer op de fiets te stappen', aldus de man die op 20 april zijn laatste wedstrijdkilometers afwerkte in de Waalse Pijl.

Pogacar: 'Sfeer in de ploeg is geweldig'

'We hebben een trainingskamp achter de rug in Livigno en de sfeer in de ploeg is geweldig', vervolgt Pogacar. 'Ikzelf voelde mij zeer goed op training, maar het is altijd moeilijk om precies te weten hoe je ervoor staat totdat je wedstrijden gaat afwerken. De Ronde van Slovenië is in ieder geval een mooie wedstrijd voor mij.'

'De vierde etappe passeert mijn geboorteplaats Komenda', blikt de jongeling vooruit. 'Ik ken de wegen en de beklimmingen daar vrij goed en kijk ernaar uit om mijn vrienden en familie te zien, die de renners aan zullen moedigen.'

'Het is een zwaar parcours en er zijn enkele sterke tegenstanders, maar hopelijk kunnen we voor mooie resultaten gaan en tegelijk genieten van een mooie week koers', sluit Pogacar af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws