Pogacar lijkt vragen over zegehonger zat: 'Misschien stop ik wel eerder, dan zijn jullie van me af' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar lijkt vragen over zegehonger zat: 'Misschien stop ik wel eerder, dan zijn jullie van me af'

Pogacar lijkt vragen over zegehonger zat: 'Misschien stop ik wel eerder, dan zijn jullie van me af'

Het duurde even, maar uiteindelijk was het toch weer raak: Tadej Pogacar won de achtste etappe in de Giro, andermaal met speels gemak. De roze trui deed er lang over op zaterdag, maar klopte zijn concurrenten met twee vingers in de neus in de sprint. Hij eindigde met zijn armen in de lucht, voor Dani Martinez en Ben O'Connor. Na afloop deed hij zijn verhaal voor de camera's van Eurosport in het flash interview.

'Ik was dit totaal niet aan het verwachten vandaag, gedurende de etappe', opende Pogacar verrassend genoeg, terwijl hij ogenschijnlijk ongemoeid zijn verhaal deed voor de camera's. 'Als team reden we opnieuw fantastisch en de voorsprong was klein genoeg aan het einde. Rafal Majka deed een fantastische lead-out. Het is geweldig om opnieuw te winnen in Prati di Tivo', aldus de man die terugkeerde op de plek waar hij in 2021 een etappe won.

Pogacar vond het leuk dat concurrenten als Tiberi het probeerden

'De ploegmaats wilden het gaan proberen toen ze merkten dat het gat klein genoeg was. We overleefden vandaag in het begin heel goed met Mikkel Bjerg. De mannen reden een goed tempo en hielden het gat klein. Aan de voet waren Domen Novak en Rafal Majka nog erg goed.' Op de vraag of Pogacar bang was voor concurrenten op het einde, antwoordde hij vooral opgewekt over de stand van zaken bovenaan in het klassement.

'Zeker was ik alert. Martinez was goed dit jaar, ik dacht aan hem als tegenstander. Uiteindelijk verwachtte ik ook aanvallen, er kwamen er twee van Tiberi. Maar ik had het onder controle en Rafal deed het opnieuw weer goed. Morgen hoop ik dat het wat rustiger wordt en ik ben ook wel toe aan de rustdag. Het wordt morgen nog even nerveus en tricky op het einde', aldus de man die totaal ontspannen overkwam na de meet.

Roze trui Pogacar over de honger naar etappezege: 'Ik wil voor mijn ploegmaats winnen'

Een halfuur na de finish schoof Pogacar voor enkele verzamelde media aan bij de microfoon om nog verder te vertellen over zijn derde etappezege in de eerste week van de Giro. Komt er een moment dat hij genoeg zeges te pakken heeft in de corsa rosa? 'Ach, het belangrijkste is dat ik win in Rome. Gisteren had ik niet verwacht te winnen en vandaag ontstond het plan gedurende de dag. Tot zover gaat het fantastisch', ontweek hij enigszins de vraag.

Waarom hield de ploeg van Pogacar de koers dan vandaag in een ijzeren greep? Pogacar lijkt een bepaald plichtsbesef te koesteren richting zijn ploeggenoten, die zich helemaal uit de naad fietsen voor hun Sloveense kopman. 'Vandaag wilde ik voor Mikkel Bjerg winnen. Maar ook voor Rui Oliveira en Molano. Je wil gewoon graag de ploeg belonen als iedereen zo hard werkt. Op naar het aantal zeges van Mark Cavendish en Eddy Merckx dan maar!', zei hij over de vraag naar hoeveel ritten hij denkt te winnen in grote rondes. Om af te sluiten met een opvallende quote. 'Misschien stop ik wel eerder, dan zijn jullie van me af.'

Laengen legt tactiek UAE uit: 'Eerst het roze, dan de ritzege'

Vegard Stake Laengen zagen we vandaag als tempobeul koersen voor UAE Team Emirates. Hij deed achteraf zijn verhaal en vertelt dat het zeker het doel was om de rit te winnen, al gauw in de etappe. 'Vandaag hebben we weer mooi werk geleverd met z'n allen. Het was zwaar voor mij vandaag, vooral op de eerste gecategoriseerde klim van de dag. Daar zat ik wel even in de problemen. Maar we kwamen terug. Ik deed daar ook lekker werk uiteindelijk, samen met Mikkel Bjerg.'

'Het was een fantastische dag voor ons team', vervolgt de Noor, die, samen met de andere knechten van UAE, geen kruimel overlaten voor de rest van het veld vooralsnog in de Giro. Op de vraag of het vandaag al vroeg het plan was om de rit te winnen, kon Laengen bevestigend antwoord geven. 'Min of meer, ja. Als er echt enorm was aangevallen vanuit de concurrenten, was het beschermen van de trui een belangrijk doel. Maar uiteindelijk wel, het was een goede optie om er vandaag wel voor te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws