Pogacar maakt debuut in Italiaanse klassiekers: 'Alles wat erbij komt is bonus' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar maakt debuut in Italiaanse klassiekers: 'Alles wat erbij komt is bonus'

Pogacar maakt debuut in Italiaanse klassiekers: 'Alles wat erbij komt is bonus'

Tadej Pogacar maakt de komende week zijn debuut in de Italiaanse najaarsklassiekers. De Sloveense kopman van UAE-Team Emirates doet mee aan de Giro dell'Emilia, Tre Valli Varesine en Ronde van Lombardije.

De Sloveen vertrekt naar eigen zeggen zonder druk naar Italië. 'Het zal mijn eerste keer zijn dat ik de najaarsklassiekers voor mijn rekening neem. Het zijn altijd fantastische wedstrijden om te kijken, dus ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van het peloton', brengt Pogacar naar buiten via zijn ploeg.

'Ik heb al een perfect seizoen achter de rug, dus alles wat erbij komt zie ik als bonus', vervolgt de winnaar van de Tour de France, Luik-Bastenaken-Luik en Tirreno-Adriatico. 'Desondanks zou ik het seizoen graag afsluiten met een mooie prestatie van mijzelf of mijn ploeggenoten.' Die kans zit er dik in, daar Pogacar met een goede ploeg naar Italië trekt. Onder meer Marc Hirschi, Davide Formolo, Diego Ulissi en Rafal Majka staan aan zijn zijde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws