Voorbeschouwing Giro dell'Emilia 2021 | Roglic en Pogacar blinken in episch deelnemersveld Wielrennen
Wielrennen

Voorbeschouwing Giro dell'Emilia 2021 | Roglic en Pogacar blinken in episch deelnemersveld

Voorbeschouwing Giro dell'Emilia 2021 | Roglic en Pogacar blinken in episch deelnemersveld

Vorig jaar wist Aleksandr Vlasov zich te kronen tot de koning van San Luca, waar de Giro dell'Emilia steevast finisht. Om zijn titel te verdedigen zal hij echter wel moeten zien af te rekenen met zowel Primoz Roglic als Tadej Pogacar. In de Leiderstrui verwacht daarom het nodige spektakel. In deze Voorbeschouwing lees je meer over de wedstrijd.

Bekijk de volledige deelnemerslijst

Laatste winnaars Giro dell'Emilia

2020 Aleksandr Vlasov
2019 Primoz Roglic
2018 Alessandro De Marchi
2017 Giovanni Visconti
2016 Esteban Chaves
2015 Jan Bakelants
2014 Davide Rebellin
2013 Diego Ulissi
2012 Nairo Quintana
2011 Carlos Betancur

Parcours en tijden Giro dell'Emilia 2021

Voorbeschouwing Giro dell'Emilia 2021 | Roglic en Pogacar blinken in episch deelnemersveld

De Italiaanse najaarswedstrijd finisht ook in 2021 weer op de inmiddels bekende beklimming van San Luca. Deze pittige kuitenbijter is maar liefst vijf keer opgenomen in de finale van de wedstrijd. Het lijkt daarom vrijwel zeker dat op deze klim de beslissing van de wedstrijd zal plaatsvinden. Na 195 kilometer koers zal de winnaar bekend zijn.

Beklimmingen:
77,0 km: Passa Braso (3,5 km aan 4,0%)
122,0 km: Medelana (8,8 km aan 6,7%)
167,0 km: San Luca (2,1 km aan 9,4%)
176,5 km: San Luca (2,1 km aan 9,4%)
185,0 km: San Luca (2,1 km aan 9,4%)

Tijden:
Start: 11.30 uur
Binnenkomst circuit: rond 15.27 uur
Finish: rond 16.22 uur

Favorieten Giro dell'Emilia 2021

De Giro dell'Emilia kan dit jaar rekenen op een bijzonder sterk deelnemersveld. Sommige ploegen zijn op volle oorlogssterkte afgereisd naar Emilia-Romagna voor deze koers. Aleksandr Vlasov kan zijn borst dus natmaken, mocht hij zijn titel van afgelopen jaar willen verdedigen...

De concurrentie komt voornamelijk uit Sloveense hoek, want niemand minder dan Primoz Roglic en Tadej Pogacar staan aan de start van de wedstrijd. Roglic krijgt bij zijn ploeg ondersteuning van George Bennett, vorig jaar nog bijzonder sterk in de Italiaanse wedstrijden. Zijn landgenoot bij UAE Team Emirates heeft met Diego Ulissi, Marc Hirschi en Davide Formolo zelf ook de nodige renners binnen zijn ploeg die er met de zege vandoor kunnen gaan. Ruimte om met de pionnen te spelen dus.

Ook INEOS Grenadiers en Deceuninck-Quick-Step hebben sterke formaties op de been gebracht. Bij de Britten lijkt vooral Adam Yates de man om in de gaten te houden, terwijl The Wolfpack met Remco Evenepoel en João Almeida twee renners in huis heeft die de laatste weken goed in vorm zijn. Schaduwkopmannen als Andrea Bagioli (DQS), Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart (beiden INEOS) rekenen we dan nog niet eens mee... dat zegt al veel over de sterkte van het veld.

Bij AG2R Citroën Team kan Benoit Cosnefroy zijn sterke benen van het WK hier nogmaals tonen, terwijl men bij EF Education-NIPPO zal mikken op Rigoberto Urán. Wellicht kan Tim Wellens sportieve revanche voor het missen van het WK nemen of Thibaut Pinot zijn stijgende lijn in vorm doortrekken. Anders is het ook altijd nog belangrijk om Nairo Quintana in de gaten te houden. Hij won de wedstrijd enkele jaren terug al eens.

TV Giro dell'Emilia 2021

Zaterdag is er veel koers op televisie, maar helaas zal de Giro dell'Emilia niet vanuit de huiskamer te volgen zijn. De zenders geven de voorkeur aan de andere wedstrijden die die dag gaande zijn. Wel valt na afloop van de race bij In de Leiderstrui een verslag over het koersverloop te vinden.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news