Pogacar met een grote glimlach het weekend in: Wellens en Bjerg nog langer aan zijn zijde bij UAE Wielrennen
Wielrennen

Pogacar met een grote glimlach het weekend in: Wellens en Bjerg nog langer aan zijn zijde bij UAE

Pogacar met een grote glimlach het weekend in: Wellens en Bjerg nog langer aan zijn zijde bij UAE

UAE-Team Emirates heeft vrijdagavond laat twee belangrijke contractverlengingen bekendgemaakt. De ploeg van Tadej Pogacar heeft zich verzekerd van de handtekeningen van Tim Wellens en Mikkel Bjerg, twee trouwe adjudanten van de Sloveense kopman.

Wellens blijft de ploeg, waarvoor hij sinds 2023 uitkomt, ook in 2025 trouw. Daarmee verlengt hij zijn aflopende contract dus met een jaar. De 32-jarige Belg heeft een geweldig voorjaar achter de rug, waarin hij onder meer podium reed in Kuurne-Brussel-Kuurne (tweede) en de Brabantse Pijl (derde). In de E3 Saxo Classic werd hij vierde. 'Ik ben erg blij om door te kunnen gaan bij UAE-Team Emirates en dankbaar voor de kans', aldus Wellens in een persbericht van de ploeg.

De sterke klimmer, die in het verleden jarenlang reed voor het huidige Lotto-Dstny, zegt bij de ploeg van Pogacar 'een goede balans tussen persoonlijke ambities en het helpen van mijn teamgenoten' te vinden. 'Deze zijn afhankelijk van de race, en aan deze wisselende rol beleef ik veel plezier. Ik voel me vereerd, omringd te zijn door zulke goede, sterke mensen. Niet alleen renners, maar ook de beste staf. Ik heb het gevoel dat het als een familie is, met een hele positieve sfeer bij elke race. Ik heb nog steeds veel ambitie om nog jaren op het hoogste niveau te blijven rijden en met het team veel races te winnen.'

Bjerg kiest voor lange termijn

De 25-jarige Bjerg zette zijn krabbel onder een nieuw contract tot het einde van 2027. Daarmee is de Deen heel stellig. 'Ik ben super blij dat ik me voor de lange termijn kan verbinden aan UAE-Team Emirates. Het team heeft sinds het begin van mijn carrière veel in mij geloofd en ik heb het gevoel dat ik vooruitgang heb geboekt en meegegroeid ben met het team. Ik ben er trots op deel uit te maken van deze formatie. Met de langdurige steun en expertise van de beste ploeg ter wereld, heb ik het gevoel dat ik op de juiste plek zit en ik wil samen met het team blijven groeien.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news