Pogacar na ritzege nog steeds optimistisch over Tourwinst: 'Morgen proberen we het opnieuw' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar na ritzege nog steeds optimistisch over Tourwinst: 'Morgen proberen we het opnieuw'

Pogacar na ritzege nog steeds optimistisch over Tourwinst: 'Morgen proberen we het opnieuw'

Tadej Pogacar heeft in de zeventiende etappe van de Tour de France zijn derde etappezege geboekt. De Sloveense kopman van UAE Team Emirates klopte Jonas Vingegaard in een sprintje bergop, maar wist de Deen van Jumbo-Visma uiteindelijk niet op de gewenste grote achterstand te rijden.

De zeventiende etappe betrof in totaal 129,7 kilometer en werd gekenmerkt door vier pittige klimmetjes die elkaar in de slotfase opvolgden. Het was UAE Team Emirates die het initiatief in de etappe nam en met Mikkel Bjerg de groep met favorieten uitdunde. Vervolgens was het de taak van Brandon McNulty om een grotere schifting te maken en die rol vervulde hij met verve voor zijn kopman Pogacar. Op de voorlaatste klim wist alleen Vingegaard bij het tweetal van UAE Team Emirates aan te haken en eenzelfde scenario ontvouwde zich op de slotklim.

Op de afsluitende Peyragudes (8,0 kilometer, aan 7,8 procent) bleef McNulty lang het tempo bepalen en plaatste Pogacar pas in de laatste driehonderd steile meters een aanval. Vingegaard kon zijn grote concurrent relatief eenvoudig volgen, maar moest de overwinning wel aan de Sloveen laten. Die was na afloop blij met zijn ritzege. 'We reden vandaag met zijn vieren en om dan de zege te pakken, is ongelooflijk. Ik gaf alles wat ik had en ik was erg blij dat ik voor het team kon winnen.'

Pogacar dankte in het flashinterview ook nog uitgebreid zijn overgebleven teamgenoten. 'Niet alleen Brandon, maar ook Mikkel en Hirschi. Mikkel reed een goed tempo op de klim, waar ik mij goed bij voelde. Brandon deed ook geweldig werk, hij was zo goed vandaag.' Het was echter niet genoeg om Vingegaard aan het wankelen te brengen. 'Morgen is een nieuwe kans, maar voor nu ben ik blij met mijn overwinning vandaag. Ik ben nog steeds optimistisch. Morgen is een zware dag en gaan we het opnieuw proberen.'

Pogacar kent nog steeds grote achterstand op Vingegaard

In het algemeen klassement is het verschil nog steeds aanmerkelijk te noemen. Door zijn ritzege pakte Pogacar enkele seconden terug, maar in de vier resterende etappes moet de Sloveen nog steeds 2.18 minuten zien goed te maken. Daarvoor is donderdag de laatste kans in de bergen. Dan volgt een enorm zware bergetappe, die de renners voert over de Col d'Aubisque, de Col de Spandelles en de Hautacam, die als slotklim geldt. Daarna ligt op zaterdag nog een tijdrit van veertig kilometer in het verschiet. Het zal de laatste kans voor Pogacar zijn op tijdwinst.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws