Pogacar niet per se de kopman van zijn ploeg in UAE Tour: 'Als Almeida wint, ben ik ook blij' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar niet per se de kopman van zijn ploeg in UAE Tour: 'Als Almeida wint, ben ik ook blij'

Pogacar niet per se de kopman van zijn ploeg in UAE Tour: 'Als Almeida wint, ben ik ook blij'

Tadej Pogacar lijkt de grote kopman van UAE-Team Emirates voor de UAE Tour, die op 20 februari begint. De Sloveen is op tijd hersteld van een coronabesmetting en is naar eigen zeggen in goede vorm. Toch wil de jonge leider zijn ploegmaat João Almeida niet uitvlakken.

'Ik kijk heel erg uit naar de start van het seizoen en ben gemotiveerd. De laatste maanden zijn bijna perfect verlopen, al had ik een kleine terugslag door een coronabesmetting. Gelukkig heeft het mijn voorbereiding niet al te veel beïnvloed. Ik voel me goed', zo vertelt Pogacar daags voor de start van de UAE Tour via de officiële kanalen van zijn ploeg.

Pogacar won de UAE Tour vorig jaar, nadat hij een jaar eerder - in de door corona gestaakte editie - nog tweede was geworden achter Adam Yates. In de Emiraten wil hij het graag goed doen, in de thuiswedstrijd van zijn ploeg. 'Ik heb er vertrouwen in dat ik het team kan leiden, al weten we allemaal hoe goed João kan zijn. We hebben samen getraind en begrijpen elkaar goed. Als hij sterk genoeg is en kan winnen, zou ik ook blij zijn', aldus de tweevoudig Tourwinnaar.

De jonge klimmer krijgt Rafal Majka mee als luxeknecht, want er moet gepresteerd worden. Dat beaamt ook ploegbaas Joxean Matxin Fernandez. 'Het is geen geheim dat deze race een groot doel is voor ons. We willen onze titel verdedigen. We rijden op eigen grond en weten dat alle ogen op ons gericht zullen zijn. Dat zien we echter als motivatie in de race. Pogacar zal onze leider zijn, maar de ploeg kan zich makkelijk aanpassen aan andere scenario's.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws