Pogacar snapt concurrentie niet: 'Hebben niet de beste tactieken laten zien' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar snapt concurrentie niet: 'Hebben niet de beste tactieken laten zien'

Pogacar snapt concurrentie niet: 'Hebben niet de beste tactieken laten zien'

Tadej Pogacar kwam de zestiende etappe zonder kleerscheuren door, ondanks een hectisch begin en slot. De Sloveen was in de finale alert toen Wout van Aert namens Jumbo-Visma nog eens stevig op de pedalen ging staan, maar richtte zich na afloop vooral op de zware dag die de renners woensdag te wachten staat.

Woensdag moeten de renners in de zeventiende etappe drie zware collen over, waarvan het moeilijkste gedeelte vooral in het laatste deel van de etappe ligt. Na twee klimmen van de eerste categorie wordt er gefinisht op een col van de buitencategorie. 'Morgen is de moeilijkste dag in de Tour. Ik heb de klimmen verkend en het wordt een hele zware dag', zo laat de kopman van UAE Team Emirates na afloop in het flashinterview weten.

De zestiende etappe leek de ideale opwarmer te worden, nadat het peloton na een hectisch begin de benen lange tijd koest hield. Pas toen Patrick Konrad uit de vlucht van de dag al even zijn overwinning in de tas had, probeerde vooral Van Aert namens Jumbo-Visma nog even de boel op scherp te zetten. Ondanks dat er wat kleine gaten ontstonden, waren de klassementsmannen alert en waren er op de meet geen tijdsverschillen. Ik wist niet wat we aan het doen waren, maar ik volgde gewoon de andere renners. Het was een goede voorbode voor de rit van woensdag. Zelfs als het tien kilometer vlak is, moet je in de Tour geconcentreerd en gefocust zijn.'

Pogacar: 'Wij zijn het beste team, andere ploegen lieten zich nog weinig zien'

Richting het hooggebergte heeft Pogacar een voorsprong van meer dan vijf minuten op de concurrentie. Echte pogingen om dat gat te verkleinen, kwamen er nog niet op de aanval van Jonas Vingegard op de Mont Ventoux na. Bij Cycling Weekly vertelt de Sloveen dat die ploegentactiek van de concurrentie hem verbaast, terwijl hij ook de kritiek op zijn ploeg van de tafel veegt. 'Wij zijn hier het beste team, terwijl andere ploegen niet hun beste tactieken hadden. We zagen nu EF Education-NIPPO weer aanvallen in een afdaling, dat was ook vreemd.' Verwarring heerst dus bij de huidige geletruidrager, maar hij verwacht nog wat in de Pyreneeën. 'We hebben nog weinig gezien van andere ploegen, maar ze gaan het woensdag zeker proberen.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws