Pogacar wordt overklast door Roglic, maar spreekt van 'sterke benen': 'Dat was de fout van de dag' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar wordt overklast door Roglic, maar spreekt van 'sterke benen': 'Dat was de fout van de dag'

Pogacar wordt overklast door Roglic, maar spreekt van 'sterke benen': 'Dat was de fout van de dag'

Tadej Pogacar greep net zoals in 2022 naast de overwinning in de Giro dell'Emilia. Deze keer was het niet Enric Mas, maar zijn landgenoot Primoz Roglic die hem na een fraaie sprint bovenop de San Luca de baas was. Na afloop kan Pogacar leven met de tweede plek.

Drie deelnames aan een koers en nog geen zege, het is voor Pogacar een zeldzame statistiek. Toch vielen ook zaterdag de puzzelstukjes voor de Sloveen niet in elkaar. 'Elk jaar doe ik het een beetje beter hier en kom ik dichterbij de overwinning', relativeert Pogacar zijn nederlaag met humor. 'Al met al was het een goede dag. Mijn ploegmaten waren geweldig', doelt hij op het vele sloopwerk van UAE Team Emirates in de finale van de koers.

In de sprint zette Roglic Pogacar op zijn plek, plaats twee dus. 'Uiteindelijk was het een sprint voor de overwinning, maar Primoz was veel te snel.' De renner van UAE zette zijn concurrenten op een kilometer van de finish onder druk met een demarrage, maar was dat wel de juiste keuze? 'Dat was een verkeerde beslissing', erkent Pogacar. 'De benen voelden echter sterk. Het was de fout van vandaag, maar ik kon tenminste aanvallen. Dat was de voorgaande jaren met een DNF en dat ik niet kon volgen wel anders. Het was dus best een goede dag', blijft hij positief.

Pogacar komt dit seizoen nog twee keer in actie

Pogacar vervolgt zijn Italiaanse najaar dinsdag met de Tre Valli Varesine, die koers wist hij vorig jaar te winnen. Vervolgens is de zaterdag daarop het hoofddoel: de Ronde van Lombardije. Pogacar won de herstklassieker al tweemaal en kan 7 oktober voor zijn derde achtereenvolgende zege in het momument gaan. 'De benen zijn goed, ze draaien goed richting de komende koersen', besluit Pogacar zijn gesprek met Cycling Pro Net optimistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws