Pogacar zwaait vertrouwenspersoon Peiper uit; zieke Australiër richt zich volledig op herstel Wielrennen
Wielrennen

Pogacar zwaait vertrouwenspersoon Peiper uit; zieke Australiër richt zich volledig op herstel

Pogacar zwaait vertrouwenspersoon Peiper uit; zieke Australiër richt zich volledig op herstel

Tadej Pogacar verliest één van de meest trouwe vertrouwenspersonen bij UAE Team Emirates. Allan Peiper stopte na Parijs-Roubaix als sportief directeur van de ploeg en in een persbericht meldt de ploeg nu dat 61-jarige Australiër zich volledig gaat richten op zijn gezondheid.

Peiper heeft al langer kanker en eerder dit jaar gaf hij al aan dat hij de behandelingen niet langer kan combineren met zijn werk bij UAE Team Emirates. 'De hoop was er dat Peiper kon aanblijven in een adviserende rol, maar hij heeft besloten om zich volledig te richten op zijn thuis na drie geweldige jaren met het team', zo klinkt het.

Peiper is mentaal en fysiek op

'De behandelingen die ik de afgelopen zes jaar heb ondergaan, hebben een zware tol geëist; mentaal en fysiek. Zoveel, dat ik voel dat ik niet meer het werk kan doen wat ik graag wil', zo vertelt Peiper. 'De laatste drie jaren waren een geweldige ervaring. De ploeg heeft mij aangenomen, in de wetenschap dat ik ziek was en ze gaven me de kans en support. Daar ben ik heel dankbaar voor.'

Teambaas Mauro Gianetti stelt dat Peiper voor altijd onderdeel zal zijn van de ploeg. 'We hebben veel van hem geleerd. Zijn professionalisme, commitment en kennis zijn van ongelofelijke waarde geweest voor ons. We wensen hem het beste en zullen hem blijven steunen in zijn gevecht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws