Officieel: Van der Poel keert terug in KNWU-selectie voor Wereldbekercross Dendermonde Veldrijden
Veldrijden

Officieel: Van der Poel keert terug in KNWU-selectie voor Wereldbekercross Dendermonde

Officieel: Van der Poel keert terug in KNWU-selectie voor Wereldbekercross Dendermonde

Mathieu van der Poel gaat op Tweede Kerstdag zijn rentree maken in het veld. De Nederlander van Alpecin-Fenix is opgenomen in de selectie van de KNWU voor de Wereldbekercross in Dendermonde op zondag.

Voor Van der Poel wordt het dus pas zijn eerste cross van dit seizoen. Hij stond oorspronkelijk op papier voor de Wereldbeker in Rucphen en Namen, maar door een knieblessure had hij een week langer nodig om klaar te zijn voor de winter. Hij legde tijdens een trainingskamp in Spanje de laatste puzzelstukjes.

Bondscoach Gerben de Knegt verwacht niet dat Van der Poel in Dendermonde al zijn beste zelf zal zijn. 'Ik denk dat Mathieu aan vier of vijf wedstrijden op niveau genoeg heeft om het benodigde vormpeil te bereiken om goed voor de dag te komen op het WK. Daar is de komende weken alle gelegenheid voor.'

Wereldbeker Dendermonde: Brand, Betsema en Vos bij Nederland

Van der Poel bevindt zich zondag in goed gezelschap, met ook Corné van Kessel, David van der Poel, Gosse van der Meer en Stan Godrie op de lijst. Bij de vrouwen staan maar liefst twaalf Nederlanders aan het vertrek. Lucinda Brand, Denise Betsema, Puck Pieterse en Fem van Empel willen hun goede wereldbekerklassement verdedigen. Ook Marianne Vos en Ceylin del Carmen Alvarado zijn present.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws