Politt denkt na beste voorjaar ooit al aan Tour met Pogacar: 'Eerlijk, zoiets heb ik nog nooit gezien' Wielrennen
Wielrennen

Politt denkt na beste voorjaar ooit al aan Tour met Pogacar: 'Eerlijk, zoiets heb ik nog nooit gezien'

Politt denkt na beste voorjaar ooit al aan Tour met Pogacar: 'Eerlijk, zoiets heb ik nog nooit gezien'

Tweede in Omloop Het Nieuwsblad, derde in de Ronde van Vlaanderen en vierde in Parijs-Roubaix: de transfer van Nils Politt naar UAE-Team Emirates heeft de Duitser allesbehalve windeieren bezorgd. Na 'zijn beste voorjaar ooit' denkt de Duitser al aan de Tour de France, waar hij de nieuwe beschermengel voor Tadej Pogacar gaat zijn.

Politt werd bij UAE-Team Emirates binnengehaald als vervanger van Matteo Trentin. 'Als de nummer één ploeg ter wereld je belt, luister je', blikt hij terug op die transfer in een blog op de site van zijn ploeg. 'Het was een aanbieding die ik niet af kon slaan, wetende dat ik op een punt in mijn loopbaan zit waarop ik mij op mijn best voel. Dit moeten mijn beste jaren worden, waar ik het beste van wilde maken', aldus de van BORA-hansgrohe overgekomen coureur.

'Bij UAE-Team Emirates krijgen we alle mogelijkheden en delen we de ambitie om te winnen', stelt hij. 'Desondanks was mijn podiumplaats in Vlaanderen heel speciaal me. Wereldkampioen Mathieu van der Poel was in a league of his own en legde een spectaculaire solo op tafel, maar daarachter reden wij als ploeg voor het podium. Ik voelde wel even mee met de teruggezette Michael Matthews, maar als ploeg verdienden wij het ook om op het podium te staan', zegt Politt, die Mikkel Bjerg en Antonio Morgado ook top vijf zag rijden.

Eén week later was Politt opnieuw op de afspraak: hij werd vierde in Roubaix. 'We hebben de afgelopen weken heel goed samengewerkt als ploeg', doelt hij op onder meer medekopman Tim Wellens. 'We hebben dan wel niet die ene fenomenale zege binnengehaald, maar we hebben het heel goed gedaan tegen de beste renners van deze wereld.'

Politt focust zich nu volledig op Tour 

Nu het voorjaar erop zit, richt Politt zich op zijn volgende doel: de Tour. 'Die koers heeft een speciaal plekje in mijn hart', stelt de man die de afgelopen zeven jaar geen Ronde van Frankrijk miste. 'Dit seizoen ga ik erheen met de volledige focus op Tadej, die zijn titel wil heroveren. Ik heb hem altijd bewonderd toen ik tegen hem koerste, maar nu als ploeggenoot durf ik wel eerlijk te zeggen: ik heb nog nooit zoiets gezien. Hij kan iedereen verslaan op de kasseien, in rittenkoersen van één week en in grote rondes. Het is veel mooier om bij hem in de ploeg te zitten dan tegen hem te rijden, let me tell you!'

'Als ploeg zijn we, met 21 zeges, goed in orde richting de start van de grote rondes. Er komen nog veel koersen aan en het voelt als een eer om deze trui te dragen', concludeert Politt na zijn eerste maanden in het shirt van de ploeg uit de Emiraten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws