All eyes on the Giro: Alpecin-Deceuninck heeft knieprobleem Groves onder controle, maar geen Brabantse Pijl Wielrennen
Wielrennen

All eyes on the Giro: Alpecin-Deceuninck heeft knieprobleem Groves onder controle, maar geen Brabantse Pijl

All eyes on the Giro: Alpecin-Deceuninck heeft knieprobleem Groves onder controle, maar geen Brabantse Pijl

Alpecin-Deceuninck heeft een tot dusver zeer succesvol voorjaar met Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen, maar de derde kopman staat nog droog: Kaden Groves, afgelopen jaar winnaar van de groene trui in de Vuelta, kampte lange tijd met knieproblemen en laat uit voorzorg ook de Brabantse Pijl schieten.

Rond deze tijd vorig jaar stond de teller van Groves met twee etappe-overwinningen in de Ronde van Catalonië en een zege in Volta Limburg ook al op drie, maar dit jaar moet de sterke Aussie de nul nog van de tabellen vegen. Groves, die de Tour Down Under niet reed, verdween in Parijs-Nice met knieproblemen uit koers en hikte daar lange tijd tegenaan.

In de Volta NXT Classic keerde hij als titelverdediger terug in competitie, maar daar haalde hij de finish niet nadat hij in de heuvelzone in Limburg gelost werd. Vervolgens reed hij de Scheldeprijs, waar Groves een dienende rol voor Jasper Philipsen aannam. Philipsen eindigde uiteindelijk als tweede in Schoten, waar Groves als 107e eindigde.

Groves en Alpecin-Deceuninck willen geen risico's nemen met oog op Giro d'Italia

Nadien werd Parijs-Roubaix uit zijn programma gehaald, waardoor de Brabantse Pijl op woensdag de volgende wedstrijd van Groves zou worden. Zou, want nadat hij maandag wel werd aangekondigd kwam Alpecin-Deceuninck op dinsdag met een update. Daarin gaf het mee dat de Australiër vervangen zou worden door Jimmy Janssens.

'Zoals jullie weten heeft Kaden wat knieproblemen gehad. Deze zijn nu onder controle, maar onze medische staf wil geen risico nemen met het oog op zijn deelname aan de Giro d'Italia', stelt de ploeg. Afgelopen jaar won hij een etappe in La Corsa Rosa, om niet veel later uit koers te verdwijnen. In Overijse rekent Alpecin-Deceuninck woensdag nu op Quinten Hermans, Soren Kragh Andersen en Axel Laurance als uit te spelen mannen. Van der Poel keert zondag in de Amstel Gold Race terug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws