Positieve coronatest gooit seizoensslot Ackermann in de war, ook Schwarzmann naar huis Wielrennen
Wielrennen

Positieve coronatest gooit seizoensslot Ackermann in de war, ook Schwarzmann naar huis

Positieve coronatest gooit seizoensslot Ackermann in de war, ook Schwarzmann naar huis

Pascal Ackermann is positief getest op Covid-19. De Duitse sprinter van BORA-hansgrohe zou donderdag aan de start staan van Paris-Bourges, maar in plaats daarvan is hij thuis gebleven. Ook Michael Schwarzmann leverde een positieve coronatest in.

Ackermann en Schwarzmann vertoonden allebei ziekteverschijnselen, waardoor er voor vertrek naar Frankrijk een PCR-test werd gedaan. Die kwam positief terug, alvorens ook een tweede test aantoonde dat beide heren corona hebben opgelopen. Ze zijn thuisgebleven en volgen daar de richtlijnen die worden gesteld door de plaatselijke gezondheidsautoriteiten.

Ackermann en Schwarzmann zouden na Paris-Bourges ook nog komend weekend in actie komen in Paris-Tours. Ook die wedstrijd gaat echter aan de neus van de Duitsers voorbij. Ze worden vervangen door Maciej Bodnar, waardoor BORA-hansgrohe met slechts zes renners aan de start staat van beide koersen. Met Jordi Meeus heeft BORA gelukkig nog een plan B achter de hand in de sprint, die vooral in Paris-Bourges zeer waarschijnlijk lijkt.

Vertrek in mineur voor Ackermann bij BORA-hansgrohe

Voor Ackermann is de positieve coronatest een flinke domper. De spurter vertrekt na dit seizoen naar UAE Team Emirates en dus is hij bezig aan zijn laatste maanden als renner van BORA. Voor die ploeg kende hij een nog niet al te succesvol 2021. Hij won weliswaar zes keer, maar dat ging vijf keer om ritzeges in de zwak bezette Sibiu Tour en Settimana Ciclistica Italiana. Ook in de Ronde van Duitsland stonden er bij zijn ritzege in de eerste etappe niet echt topsprinters aan de start.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws