Potentiële WK-verrassing Oier Lazkano mist WK na val in Prueba Villafranca Wielrennen
Wielrennen

Potentiële WK-verrassing Oier Lazkano mist WK na val in Prueba Villafranca

Potentiële WK-verrassing Oier Lazkano mist WK na val in Prueba Villafranca

Seizoensrevelatie Oier Lazkano moet het WK wielrennen laten schieten. De Spanjaard van Movistar kwam recent in de finale van de Prueba Villafranca ten val en zal niet tijdig hersteld zijn van de gevolgen.

De Spaanse wielerbond bracht het nieuws dinsdagavond. Lazkano wordt zowel in de tijdrit als de wegrit vervangen door Xabier Mikel Azparren van Euskalte-Euskadi. Lazkano gold als een potentiële outsider voor de wereldtitel. De renner beleeft dit seizoen zijn doorbraak. Zo finishte hij in Dwars door Vlaanderen als tweede, nadat hij al in de vroege vlucht had gezeten.

Lazkano liet zich ook gelden in de Boucles de la Mayenne. Na een fraaie solozege in de tweede rit schreef hij later ook de eindzege op zijn naam. Eind juni kroonde Lazkano zich Spaans kampioen in de wegrit, op de tijdrit finishte hij op korte achterstand van Jonathan Castroviejo als tweede. Normaal gesproken maakt de Spaans kampioen eind deze maand wel zijn opwachting in de Vuelta a España.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws