Pozzovivo (40) maakt zich op voor nieuw begin bij Israel-Premier Tech: 'Heb nog nooit zo lang gewacht' Wielrennen
Wielrennen

Pozzovivo (40) maakt zich op voor nieuw begin bij Israel-Premier Tech: 'Heb nog nooit zo lang gewacht'

Pozzovivo (40) maakt zich op voor nieuw begin bij Israel-Premier Tech: 'Heb nog nooit zo lang gewacht'

Domenico Pozzovivo maakt zich op 40-jarige leeftijd op voor een nieuwe start. De kleine Italiaanse klimmer begint dinsdag in de Wielerweek van Coppi e Bartali aan een nieuw avontuur bij Israel-Premier Tech, nadat hij een paar maanden zonder ploeg zat.

'Ik voel me alsof het één van de grootste races van het seizoen is, maar dat is het in zekere zin ook', geeft hij aan op de site van zijn nieuwe ploeg. 'Ik denk niet dat ik ooit zo lang op een wedstrijd heb gewacht. Ik heb ook even gedacht dat die niet meer zou komen, maar ik weigerde de hoop op te geven en ben gewoon doorgegaan met trainen.'

Uiteindelijk kon hij aan de slag bij Israel-Premier Tech, nadat zijn vorige ploeg Intermarché-Circus-Wanty geen budget meer kon vrijmaken. 'Ik heb geen tijd gehad om te vieren, want ik wilde mij direct focussen op een staat van doen voor mijn eerste wedstrijd.'

Pozzovivo hoopt ook op zijn veertigste nog te schitteren

'Ik ben direct klaar om hier voor een klassement te vechten', zegt hij voor aanvang van de Wielerweek van Coppi en Bartali. 'Ik hoop dat een plaats in de top tien er inzit, wat heb je inmiddels aan koersen als je jezelf niet uitdaagt? Mocht dat niet lukken, kan ik ook de jongere jongens helpen.' Naast Israel-Premier Tech staan er met onder meer Jumbo-Visma, Soudal-Quick Step, INEOS Grenadiers en EF Education-EasyPost ook de nodige WorldTour-teams aan de start van de vijfdaagse rittenkoers.

Zijn seizoen zal - zoals praktisch altijd - draaien om de Giro d'Italia. 'Daar ben ik enorm gemotiveerd voor. Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik zou koersen tot mijn veertigste, maar ik merk dat ik nog steeds ambitieus ben.' In totaal eindigde Pozzovivo tot dusver zeven keer bij de beste top tien in de Giro, in zestien deelnames.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws