Colbrelli maakt jaar na hartstilstand de balans op: 'Hij is mijn redder in nood' Wielrennen
Wielrennen

Colbrelli maakt jaar na hartstilstand de balans op: 'Hij is mijn redder in nood'

Colbrelli maakt jaar na hartstilstand de balans op: 'Hij is mijn redder in nood'

Het is inmiddels precies een jaar geleden dat er een schok door de wielerwereld ging toen Sonny Colbrelli een hartstilstand kreeg in de Ronde van Catalonië. De Italiaan was seconden eerder naar een tweede plaats gesprint tijdens de eerste rit en kreeg eerste hulp na de streep. Gelukkig kon Colbrelli worden gered.

De Italiaan blikt op zijn Instagram-pagina terug op het moment. 'Vandaag is het mijn tweede verjaardag. Op dezelfde aankomstplek als gisteren stopte een jaar geleden alles voor een paar minuten. Dat ik hier met mijn familie, vrienden en fans ben, komt door dokter Borja Saenz de Cos. Hij is mijn redder in nood.'

Colbrelli blijft zich actief inzetten voor de sport

Colbrelli moest vanwege het plaatsen van een defribillator stoppen met zijn actieve carrière als wielrenner, maar daar ging een heel proces aan vooraf. Bahrain Victorious liet op de avond van 21 maart 2022 weten dat Colbrelli bij bewustzijn was, waarna een dag later bekend werd dat de 32-jarige Italiaan geveld was door een hartritmestoornis. Tien dagen later werd Colbrelli ontslagen uit het ziekenhuis, maar pas nadat hij geopereerd was. In Italië is het echter verboden om te sporten met een defibrillator, wat het voor Colbrelli onmogelijk maakte om aan een terugkeer te werken.

In oktober 2022 vertelde Colbrelli op de ploegsite dat hij een andere rol ging vervullen bij Bahrain Victorious. ''Ik zal actief blijven binnen de ploeg. De mensen hebben me gesteund dit jaar en voelden aan als een tweede familie. Het team zal me bijstaan in de overgangsperiode van wielrenner naar mijn toekomstige nieuwe rol. Ik zal als ambassadeur gaan werken voor onze partners, nauw samenwerken met de 'performance group' en mijn ervaringen delen met de andere jongens binnen het team.'

Colbrelli trad in 2022 ook toe tot de politiek en in de toekomst wil de Italiaan misschien ploegleider worden. Zijn grote droom? Een team creëren waarin hij jonge mensen de waarden van sport kan bijbrengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws