Prudhomme over mogelijke Tourfinish buiten Parijs in 2024: 'We hebben nog niets beslist' Wielrennen
Wielrennen

Prudhomme over mogelijke Tourfinish buiten Parijs in 2024: 'We hebben nog niets beslist'

Prudhomme over mogelijke Tourfinish buiten Parijs in 2024: 'We hebben nog niets beslist'

De ASO heeft nog niet besloten waar de Ronde van Frankrijk in 2024 zal eindigen, zo heeft Tourbaas Christian Prudhomme dinsdag laten weten aan AFP. Volgens La Gazzetta dello Sport zou de Tour over twee jaar in Nice finishen, omwille van de Olympische Spelen in Parijs.

De roze Italiaanse sportkrant kwam vorige week met het bericht dat de Tour in 2024 zal starten in Florence, om vervolgens vier dagen in Italië door te brengen voordat Frankrijk aan de beurt was. Die geruchten spreekt Prudhomme niet tegen, maar het nieuws dat de Tour in Nice finisht is volgens hem nog niet rond.

'Hedendaags hebben we nog niets beslist', zo vertelt de Tourdirecteur tegen het Franse persbureau. 'Het naast elkaar plaatsen van de Tour de France en Olympische Spelen is een mogelijkheid, maar we moeten er nog aan werken. Er staat in ieder geval nog niets vast.'

De Tour de France gaat dit jaar van start in Kopenhagen, terwijl die van 2023 zal starten in Bilbao. De finish is beide jaren 'gewoon' in Parijs.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws