Van der Poel krijgt volop lof van Tourbaas: 'Hij heeft eerste week op zijn kop gezet' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel krijgt volop lof van Tourbaas: 'Hij heeft eerste week op zijn kop gezet'

Van der Poel krijgt volop lof van Tourbaas: 'Hij heeft eerste week op zijn kop gezet'

Tour de France-baas Christian Prudhomme heeft zich lovend uitgelaten over Mathieu van der Poel. De Fransman heeft met veel bewondering langs de kant van de weg gestaan om te luisteren hoe de Nederlander werd aangemoedigd door het Franse publiek: 'Het is echt formidabel.'

Van der Poel kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn debuut in la Grande Boucle. Waar hij in de eerste etappe nog het geel misliep, wist hij dat in rit twee, met aankomst op Mûr-de-Bretagne, ruimschoots goed te maken. Met een verrassende aanval veroverde hij het geel, wat hij tot zaterdag wist vast te houden met net zulke onverwachte capriolen. 'Hij heeft de eerste Tour-week compleet op zijn kop gezet', zegt Prudhomme daarover bij De Telegraaf. 'Ik kan niet zeggen dat hij de koers helemaal alleen heeft gemaakt, maar daar zat hij niet ver vanaf.'

De koersdirecteur kon van dichtbij toekijken hoe niet alleen de Fransen goed werden toegejuicht door de aanwezige fans in Bretagne, maar hoe ook Van der Poel duidelijk tot de favorieten van het Franse volk behoorde. 'Ze zijn zich ervan bewust dat hij een Nederlander is, maar hij is ook van ons. Hij is de kleinzoon van de populairste Franse wielrenner uit de geschiedenis. (Raymond, red.) Poulidor droeg onze sport en Mathieu is net zo energiek als zijn opa', is Prudhomme lovend.

Prudhomme treurt niet te veel om exit Van der Poel

De ASO-baas vindt dat Van der Poel staat voor 'het totale wielrennen' en trekt daarmee de vergelijking met het totaalvoetbal. Door de positieve woorden van Prudhomme lijkt het haast een zekerheid dat Van der Poel in de toekomst nogmaals uitgenodigd zal worden voor deelname aan zijn ronde. Voor nu zal het even wachten zijn voor hem om weer te kunnen genieten: de ex-geletruidrager bereidt zich nu namelijk voor op de Olympische Spelen. 'Natuurlijk had ik liever gewild dat hij was gebleven, maar we wisten dat hij vroeg of laat zou vertrekken', treurt hij voorlopig niet te veel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws