Puinhoop rondom innovatie en materiaal bij UCI: Verantwoordelijke Michael Rogers is vertrokken bij wielerunie Wielrennen
Wielrennen

Puinhoop rondom innovatie en materiaal bij UCI: Verantwoordelijke Michael Rogers is vertrokken bij wielerunie

Puinhoop rondom innovatie en materiaal bij UCI: Verantwoordelijke Michael Rogers is vertrokken bij wielerunie

Zo af en toe komt de UCI op behoorlijk vreemde wijze in het nieuws als het over materiaal gaat. Zo was er onlangs een hoop gedoe rondom de nieuwe tijdrithelm van Visma | Lease a Bike, die in december al zou zijn goedgekeurd, maar opnieuw onder de loep werd genomen door de wielerunie. Vrijwel tegelijkertijd werd bekend dat de door Specialized ontworpen helmsok niet meer gebruikt mocht worden per 1 april. Maandagavond kwam er nog eens extra nieuws: de man die verantwoordelijk was voor het innovatiebeleid vanuit de UCI, voormalig toptijdrijder Michael Rogers, werkt niet meer voor de bond.

Het Nieuwsblad weet dat te melden, in navolging op de kleine rel van maandag. Ondanks het helmsokverbod zou BORA-hansgrohe nog wel rondgereden hebben met de tool. 'We mochten niet meer met de sok rijden. Die van BORA-hansgrohe hebben er wel mee gereden. Dat op de website van de UCI staat dat het vanaf 2 april verboden is? Wij hebben een mail gekregen met de bevestiging dat het verbod vanaf 1 april inging. Want in Parijs-Nice hadden ze al gezegd dat het toen de laatste keer was dat we er mee mochten rijden. Ze weten het zelf niet, denk ik', zei Remco Evenepoel al op maandag.

Verantwoordelijkheid UCI zoek na vertrek Rogers: 'Ik werk er sinds eind maart niet meer'

Er resten zo een hoop vragen over het beleid van de UCI betreffende materiaal en innovatie. Feit is echter dat de verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke regels behoorlijk zoek is. De man die tot voor kort zorg droeg voor de innovatietak, de Australische oud-coureur Rogers, is inmiddels vertrokken. 'Per eind maart werk ik niet meer voor de UCI. Ik vind het daarom niet opportuun om me nog uit te spreken', aldus de man die de functie bekleedde als 'Hoofd Wegwielrennen en Innovatie', als hij door de Belgische krant wordt gevraagd naar zijn visie op de helmsok-zaak. Vast en zeker to be continued...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws