Evenepoel en Soudal-Quick Step fileren UCI: 'Verbod op helmsok ging op 1 april in, BORA reed er wel mee' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel en Soudal-Quick Step fileren UCI: 'Verbod op helmsok ging op 1 april in, BORA reed er wel mee'

Evenepoel en Soudal-Quick Step fileren UCI: 'Verbod op helmsok ging op 1 april in, BORA reed er wel mee'

De tijdrit in de Ronde van het Baskenland was maandag een prooi voor Primoz Roglic, maar dat ging allemaal niet zonder slag of stoot. De Sloveen reed verkeerd, terwijl concurrent Remco Evenepoel viel. Beide heren vielen echter ook om een andere reden op...

Tijdens de tijdrit werd al meermaals gevraagd: waarom reed Roglic nog met de veelbesproken sok-helm van Specialized rond en deed Evenepoel dat zonder? De helm met sok onder de kin is per 2 april verboden, maar volgens Evenepoel en Soudal-Quick Step gingen zij maandag met andere informatie op pad. 'De Ronde van het Baskenland begint maandag met een tijdrit. Het is dan 1 april en – geen grap – dat is net de datum waarop we van de UCI geen gebruik meer mogen maken van de door Specialized ontworpen helm met de ingenaaide zwarte sok', schreef Patrick Lefevere afgelopen weekend in zijn column voor Het Nieuwsblad.

Evenepoel werd na zijn tijdrit dan ook geconfronteerd met het feit dat Roglic en andere renners van BORA-hansgrohe nog wél een sok gebruikten. 'We mochten niet meer met de sok rijden. Die van BORA-hansgrohe hebben er wel mee gereden. Dat op de website van de UCI staat dat het vanaf 2 april verboden is? Wij hebben een mail gekregen met de bevestiging dat het verbod vanaf 1 april inging. Want in Parijs-Nice hadden ze al gezegd dat het toen de laatste keer was dat we er mee mochten rijden. Ze weten het zelf niet, denk ik', aldus de Belg, ook bij Het Nieuwsblad.

Radio mag niet meer op de borst, zegt Evenepoel

'Als ze naar ons sturen dat het vanaf 1 april niet meer mag dan denken we dat het vanaf 1 april niet meer mag. En dan zetten ze het anders op de website', vervolgt hij verontwaardigd. 'Wij willen het risico dan niet nemen. Het is raar, ze doen wat ze willen. Ze beginnen van alles te bedenken. Deze ochtend zijn ze twee uur voor de start komen zeggen dat de radio’s terug op de rug moeten', besluit hij, doelend op het feit dat veel renners de radio de laatste tijd op de borst droegen, voor aerodynamisch voordeel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws