Qhubeka-renners kregen twee maanden geen salaris meer, maar mogen wel hun fiets houden Wielrennen
Wielrennen

Qhubeka-renners kregen twee maanden geen salaris meer, maar mogen wel hun fiets houden

Qhubeka-renners kregen twee maanden geen salaris meer, maar mogen wel hun fiets houden

Qhubeka-NextHash stopte recent als wielerploeg, nadat het geen nieuwe sponsor kon vinden voor 2022. Dat het water tot aan de lippen stond, blijkt wel uit een artikel van VeloNews, waarin duidelijk wordt dat er letterlijk geen cent meer was om uit te geven.

De renners en stafleden die in 2021 onder contract stonden van Qhubeka-NextHash kregen in oktober voor het laatst betaald. De loonstroken van november en december liggen tot op heden nog op de plank. De UCI is inmiddels ingeschakeld om de problemen op te lossen. Het lijkt erop dat het geld vanuit de wielerbond moet komen, op basis van de bankgarantie die Qhubeka-NextHash voor 2021 kon overleggen.

Om de renners toch een beetje tegemoet te komen, heeft Qhubeka-NextHash zijn oud-werknemers in een e-mail al laten weten dat men in ieder geval de fiets van het afgelopen seizoen mag houden. De kosten van die fietsen zullen dan wel worden afgetrokken van het nog te betalen salaris. Renners en stafleden zullen hun resterende salaris verder wel krijgen, al zal dit misschien gespreid betaald worden.

Drie sponsoren voldeden niet aan financiële verplichtingen

Teammanager Doug Ryder beaamt dat renners hun fiets mogen 'kopen', als onderdeel van de transacties. Hij maakt zich geen zorgen over de achterstallige betalingen. 'We zijn altijd transparant geweest met de UCI en zullen onze taken uitvoeren.' Er zouden naar verluidt drie sponsoren - waaronder titelsponsor NextHash - niet voldaan hebben aan hun financiële verplichtingen in 2021. Het was de belangrijkste reden dat de Zuid-Afrikaanse wielerploeg ten onder ging.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws