Van Poppel rijdt redelijk anoniem een waanzinnige Saudi Tour: 'Blij dat ik in top vijf sta' Wielrennen
Wielrennen

Van Poppel rijdt redelijk anoniem een waanzinnige Saudi Tour: 'Blij dat ik in top vijf sta'

Van Poppel rijdt redelijk anoniem een waanzinnige Saudi Tour: 'Blij dat ik in top vijf sta'

Danny van Poppel ging naar BORA-hansgrohe om Sam Bennett aan sprintzeges te helpen, maar toen de Ier thuisbleef, ontpopte de Nederlander zich plots tot klassementsrenner. Na vier loodzware etappes staat Van Poppel doodleuk vijfde, een fijne opsteker.

Van Poppel dankt zijn positie aan een goede tweede dag, waar hij na een korte, vinnige en steile muur als dertiende finishte. 'Als ik zag hoe lastig die klim was, is dat een goed resultaat. Ik heb een goed niveau', zo zei hij er toen na de etappe over. Dat de benen in orde waren, bleek wel toen hij op dag drie - na een intense waaieretappe naar een vierde plek sprintte in de massaspurt. 'Ik probeerde een leadout te doen voor Jordi (Meeus, red.), maar hij raakte mijn wiel kwijt. Ik zat in het wiel bij Groenewegen en eindigde prompt als vierde.'

Van Poppel klimt naar vijfde plek in klassement

De vierde etappe leidde de renners naar een loeisteile slotklim en wie zagen we daar wéér van voren? Juist, Van Poppel! De Nederlander was bij de pinken toen het peloton scheurde in de wind. Hij maakte deel uit een kopgroep van zestien, overleefde wonderwel een klim met percentages tot 22 procent en sprintte achter winnaar Maxim van Gils naar de vierde plek. 'Eén van onze opties was dat ik eraan zou blijven hangen op de klim en dat lukte best goed', kijkt Van Poppel terug in een persbericht.

Een understatement, want Van Poppel staat door al zijn prestaties vijfde in het klassement. Het gat naar nummer drie Rui Costa is bovendien maar negen seconden. Zit een podiumplek er nog in, in de vijfde en laatste etappe van de Saudi Tour? Het belooft een sprintrit te worden, dus de vraag is of Van Poppel voor eigen kans mag gaan, boven Martin Laas en Meeus. 'Ik ben al blij dat ik in de top vijf sta', zegt hij er zelf over.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws