Quick Step-Alpha Vinyl pikt Schmid op bij noodlijdend Qhubeka-NextHash Wielrennen
Wielrennen

Quick Step-Alpha Vinyl pikt Schmid op bij noodlijdend Qhubeka-NextHash

Quick Step-Alpha Vinyl pikt Schmid op bij noodlijdend Qhubeka-NextHash

Mauro Schmid rijdt de komende seizoenen in dienst van Quick Step-Alpha Vinyl. De ploeg van Patrick Lefevere neemt de jonge Zwitser over van Qhubeka-NextHash, dat de ene na de andere belangrijke renner verliest aan andere ploegen. Schmid tekent voor twee seizoenen bij zijn nieuwe ploeg.

Schmid heeft een verleden als mountainbiker en veldrijder en met die ervaring wist hij afgelopen seizoen al een bijzondere overwinning binnen te halen. De coureur wist een etappe in de Giro d'Italia, die grotendeels over grindwegen ging, op zijn naam te schrijven. Voor Lefevere genoeg reden om te vermoeden dat Schmid tot meer in staat is, zeker gezien zijn nog geringe leeftijd. 'Die etappe bewijst waar hij toe in staat is, maar hij heeft nog veel meer ruimte om te groeien', laat de ploegbaas weten in het persbericht van de transfer. 'We zijn meer dan verheugd om hem te begeleiden en hem beter te laten worden.'

Bij zijn nieuwe ploeg zal Schmid zich volledig focussen op het wegwielrennen. Waar hij vooral beter in hoopt te worden, is het boeken van constante resultaten. 'Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik opnieuw een wedstrijd zou kunnen winnen, maar ik haal ook voldoening uit goede resultaten van ploeggenoten. Het is net zo fijn als zelf winnen. Dat meemaken is iets waar ik ontzettend naar uitkijk.'

Schmid de volgende die vertrekt bij Qhubeka-NextHash

Voor Qhubeka-NextHash is het de volgende klap in een moeilijke periode. De ploeg verkeert momenteel in financiële moeilijkheden en heeft problemen met het vinden van een sponsor voor volgend seizoen. Inmiddels zijn de meeste grote namen bij het team vertrokken. Schmid had normaal gesproken nog een contract voor komend seizoen, maar vertrekt nu dus eerder bij de ploeg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws