Brand trekt lijn door met zege in Niel, sterke Worst kraakt in finale Veldrijden
Veldrijden

Brand trekt lijn door met zege in Niel, sterke Worst kraakt in finale

Brand trekt lijn door met zege in Niel, sterke Worst kraakt in finale

Lucinda Brand heeft op zeer overtuigende wijze de Superprestige in Niel op haar naam weten te schrijven. Ze klopte Annemarie Worst, die een zeer sterke indruk maakte, maar in de finale het hoofd moest buigen voor de wereldkampioene.

De Jaarmarktcross in Niel ging van start zonder Sanne Cant. De Belgische was tijdens de verkenning twee keer ten val gekomen en hield daar een pijnlijke knie aan over. Wie wel van start ging, en sterk ook, was Annemarie Worst. De Nederlandse nam direct vanaf de start de kop, maar kon deze solo niet vasthouden tot de eerste binnenkomst aan de finishlijn. Worst kwam ten val en werd bijgehaald door verschillende van haar concurrenten.

In de ronde daarna werden de kaarten voorzichtig geschud. Denise Betsema reed zich naar de voorkant van de wedstrijd, terwijl Worst, inmiddels weer terug in het ritme, op enkele seconden volgde. In de achtergrond was Lucinda Brand bezig aan een inhaalslag, nadat ze al in de eerste ronde van fiets had moeten wisselen. De Europees kampioene maakte een sterke indruk en was vol aan het jagen op de koploopsters.

Brand met ijzersterk slot naar zege

De drie rensters kwamen bij elkaar, maar lang duurde dat niet. Wederom toonde Worst haar sterke benen en reed weg bij de twee concurrenten. Brand bleef de druk hoog houden, maar Betsema moest hier afhaken. Voor haar was een derde plek weggelegd, daar er al een gigantisch gat geslagen was op de rest van het deelnemersveld in Niel.

Brand wist zichzelf met een zeer sterk slot terug te rijden tot aan het wiel van Worst. Direct trok ze door, waarna Worst het hoofd moest buigen. In de finale kon niets Brand meer in de weg staan van een nieuwe zege, zeker niet na een nieuwe valpartij van Worst. De wereldkampioene kon zodoende haar handen rond half drie in de middag de lucht ingooien.

Uitslag Superprestige Niel 2021 - vrouwen

1. Lucinda Brand
2. Annemarie Worst +0.18
3. Denise Betsema +0.32
4. Yara Kastelijn +1.38
5. Ceylin del Carmen Alvarado +2.08
6. Manon Bakker +2.12

7. Marion Norbert Riberolle +2.26
8. Anna Kay +2.45
9. Clara Honsinger +2.47
10. Inge van der Heijden +3.09


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws