Quick Step baalt na Gent-Wevelgem vol pech; Lotto Soudal kijkt vooral vooruit Wielrennen
Wielrennen

Quick Step baalt na Gent-Wevelgem vol pech; Lotto Soudal kijkt vooral vooruit

Quick Step baalt na Gent-Wevelgem vol pech; Lotto Soudal kijkt vooral vooruit

Niet Quick Step-Alpha Vinyl of Lotto Soudal, maar Intermarché-Wanty-Gobert ging er in Gent-Wevelgem met de zege vandoor. De 'kleine' WorldTour-ploeg troefde met tropische verrassing Biniam Girmay zo de voorjaarskernen van de grotere broers af.

Voor Quick Step-Alpha Vinyl liep het andermaal niet zoals gehoopt. Medekopman Florian Sénéchal viel uit, Davide Ballerini reed lek Fabio Jakobsen kon de Kemmelberg niet overleven en tot overmaat van ramp brak Kasper Asgreen zijn ketting tijdens de sprint om plek zes. De Deen zou uiteindelijk de beste renner van de ploeg van Patrick Lefevere zijn, op een 33e plek. Kort daarachter eindigde Yves Lampaert, die beter dan verwacht presteerde na zijn ziekte. 'Het mag wel een keer ophouden met die pech', klonk het na afloop bij Lampaert.

Jakobsen gaf na afloop al ruiterlijk toe dat het niet voor hem was in Gent-Wevelgem. 'Ik was gewoon niet goed genoeg. Eerste keer Kemmel had ik al niet het goede gevoel, maar ben toch blijven knokken. Als je niet je beste dag hebt kan je het hier vergeten, dus op een bepaald moment hield het op. De laatste keer op de Kemmel was lopen net zo snel als dat ik fietste. Dus ja, het was niet voor mij.'

Campenaerts en Vermeersch kijken uit naar koersen deze week

Bij Lotto Soudal geen Caleb Ewan, dus moest de jonge Arnaud De Lie opdraven. Uiteindelijk was Florian Vermeersch op plek negentien de beste renner van die ploeg, terwijl Victor Campenaerts zich met regelmaat van voren liet zien. De hardrijder gaf na aanloop tegen Het Nieuwsblad aan dat het een 'goede training voor woensdag was', waarmee hij refereert naar één van zijn grote doelen van dit voorjaar: Dwars door Vlaanderen.

De Lie eindigde in zijn eerste grote klassieker uiteindelijk als 48e, wat voor hem een bevestiging was dat hij dit soort koersen in de toekomst aan moet kunnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws