Mohoric maakt zich op voor volgend Monument: 'Ronde van Vlaanderen is een groot doel' Wielrennen
Wielrennen

Mohoric maakt zich op voor volgend Monument: 'Ronde van Vlaanderen is een groot doel'

Mohoric maakt zich op voor volgend Monument: 'Ronde van Vlaanderen is een groot doel'

Matej Mohoric heeft zijn goede vorm na het winnen van Milaan-Sanremo weten door te trekken in België. De Sloveen eindigde vrijdag als vierde in de E3 Saxo Bank Classic en zondag als negende in Gent-Wevelgem. 'Het zijn goede tekenen richting volgende week.'

Na afloop van die laatste wedstrijd keek Mohoric terug op zijn weekend. 'Gent-Wevelgem was niet zwaar genoeg om een echte selectie te forceren, ik hoopte dat we weg konden blijven na de eerste keer Kemmelberg.' Ook in de finale liet de coureur van Bahrain Victorious zich van voren zien. 'Maar jammer genoeg was mijn poging niet succesvol, waarna de vier mannen gingen. Zij bleven wél vooruit', doelt hij op Biniam Girmay, Christophe Laporte, Dries Van Gestel en Jasper Stuyven.

Mohoric: 'Mijn benen voelen heel goed aan'

'We hebben ons best gedaan. Fred Wright was er ook in de finale en hij heeft hard gewerkt om de vier terug te halen. Ze waren echter te sterk en uiteindelijk heb ik toch een top tien resultaat binnen', verklaart Mohoric, die sprinters als Arnaud Démare en Wout van Aert voorbleef in het spurtje.

'De benen voelen momenteel heel goed aan en dat is een goed teken richting de Ronde van Vlaanderen van volgende week. Dat zal mijn volgende wedstrijd zijn, het is een groot doel.' Mohoric reed de Ronde één keer eerder, in 2019. Toen werd hij 41e, maar nadien heeft hij toch een uitstekend track record in koersen van tweehonderd kilometer en meer.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws