Quick Step stopt lijdensweg Asgreen: Deen niet meer van start in Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Quick Step stopt lijdensweg Asgreen: Deen niet meer van start in Tour de France

Quick Step stopt lijdensweg Asgreen: Deen niet meer van start in Tour de France

Kasper Asgreen zal niet meer van start gaan in de negende rit van de Tour de France. De Deen van Quick Step-Alpha Vinyl ging niet fit van start met een knieblessure en in overleg met de medische staf is besloten om hem uit koers te halen.

Asgreen viel hard in de Ronde van Zwitserland, waardoor het lange tijd onzeker was of hij de Tour zou halen. Uiteindelijk kwam het wel zover, maar de hardrijder was een schim van zichzelf tot dusver. 'Als ik had geweten dat het zo erg zou zijn, was ik niet gestart', vertelde Asgreen eerder al. De Tourstart in Kopenhagen was echter een dergelijke motivatie dat hij tegen beter weten in toch is vertrokken naar zijn thuisland.

Nu is dus besloten om hem niet langer te pijnigen. 'Het herstel is niet gegaan zoals verwacht, dus de medische staf van de ploeg heeft besloten om hem niet te laten starten. Op die manier brengen we zijn tweede seizoenshelft niet in gevaar', klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws