Quinn Simmons lijkt klaar om elite aan te vallen: 'Hij kan belangrijke pion worden in het voorjaar' Wielrennen
Wielrennen

Quinn Simmons lijkt klaar om elite aan te vallen: 'Hij kan belangrijke pion worden in het voorjaar'

Quinn Simmons lijkt klaar om elite aan te vallen: 'Hij kan belangrijke pion worden in het voorjaar'

Bij Trek-Segafredo rekenen ze in het voorjaar van 2022 op Mads Pedersen en Jasper Stuyven op de Vlaamse kasseien, maar sta er niet gek van te kijken als de 20-jarige Quinn Simmons is enkele populaire klimkoersen z'n stempel gaat drukken. De jonge Amerikaan gaat beginnen aan zijn derde jaar in de WorldTour en lijkt klaar om de elite aan te vallen.

Simmons is een kanjer, eentje waarvan we al wisten dat hij eraan zat te komen. Het talent won in 2019 in ongeveer iedere koers waar hij startte en bekroonde dat jaar met de wereldtitel bij de junioren. Hij tekende een contract bij Trek-Segafredo, waar hij in principe de tijd kreeg om zich aan te passen. Na een serieuze vertraging door de lange coronabreak werd hij in september van dat jaar tweede in de Ronde van Hongarije. Hij leek zich op te maken voor een mooi najaar, totdat een opruiende tweet over Donald Trump hem een vroegtijdig einde van het jaar opleverde.

Voor 2021 was alle onrust tussen Trek en Simmons uit de lucht en maakte hij de volgende stap in zijn loopbaan. Hij reed een uitstekende Strade Bianche, totdat hij materiaalpech kreeg. In de zomer won hij - vooral dankzij een knappe ritzege - de Tour de Wallonie. In september volgde zijn eerste grote ronde met de Vuelta a España, waarin hij één keer top drie reed in de daguitslag. Met een DNF bij het WK en in Parijs-Roubaix ging het jaar als nachtkaars uit, maar voor 2022 is Simmons terug, zo beweert zijn ploegleider Steven de Jongh in gesprek met VeloNews.

Simmons kopman in Strade Bianche, Tour de France lonkt

Simmons zal - als alles goed gaat - starten in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Tour de France. De Jongh ziet vooral in Strade Bianche kansen. 'We zijn heel benieuwd wat hij daar kan uitrichten. We verwachten hem van voren, in Strade Bianche en hopelijk ook de rest van het jaar. Hij kan weleens een belangrijke pion worden voor ons in het voorjaar. In Strade Bianche zal hij onze kopman zijn, de rest van zijn kalender zal afhangen van zijn vorm. Als hij goed is, zal hij erbij zijn in de grote koersen.'

Volgens De Jongh is Simmons gegroeid in zijn eerste twee jaar bij Trek-Segafredo. 'Hij is meer volwassen en neemt meer verantwoordelijkheid als het om zichzelf gaat. In het verleden wilde hij nog weleens te veel doen als hij zich goed voelde tijdens een training. Nu kan hij zichzelf inhouden en dat is goed om te zien. Hij verzwijgt niet meer als hij moe is en moet rusten, of als iets niet werkt voor hem. Vorig jaar was hij verrassend goed, wij hadden niet verwacht dat hij zo sterk zou zijn in Strade Bianche. Ook in de Vuelta reed hij heel sterk. Na een goede winter is hij nu in vorm en dus zijn we heel benieuwd wat hij kan gaan doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws