Quintana vreest na matig 2021 voor nieuwe operatie: 'De doktoren bekijken de situatie' Wielrennen
Wielrennen

Quintana vreest na matig 2021 voor nieuwe operatie: 'De doktoren bekijken de situatie'

Quintana vreest na matig 2021 voor nieuwe operatie: 'De doktoren bekijken de situatie'

Nairo Quintana hoopt dat hij in 2022 zijn oude vorm kan terugvinden, maar of dat lukt, valt nog te bezien. De Colombiaan vertelt aan Tutto Bici dat hij brandt van de ambities, maar dat er mogelijk ook nog een operatie voor zijn knieën op de rol staat.

Quintana is een grote meneer, maar dat kwam er al een tijdje niet meer uit door crashes en blessureleed. In 2019 won hij nog een rit in de Tour en in de Vuelta en reed hij in beide rondes top tien. Hij begon 2020 geweldig met vijf overwinningen, maar sinds de coronabreak is het over met de pret. Quintana werd geopereerd aan beide knieën, een blessure waarmee hij in 2020 nog doodleuk de Tour de France reed. Na de ingreep was zijn seizoen abrupt over en volgde een lange revalidatie.

In 2021 was Quintana nooit echt slecht, maar ook nooit echt goed. Hij zat er goed bij in de rittenkoersen van een week en hij won zelfs de Vuelta Asturias. In de Tour de France werd hij echter anoniem 28e. In het najaar was hij opnieuw wel in orde, maar bungelde hij telkens een beetje tussen plek vijf en vijftien in de najaarskoersen. 'Ik heb de afgelopen twee jaar veel problemen gehad. Ik kon richting 2021 niet de nodige voorbereiding doen en heb het hele jaar gestoeid met mijn gezondheid. Ik probeerde positief te blijven, maar heb nooit mijn beste niveau gehaald.'

Wel of geen operatie voor Quintana?

Hij hoopt in 2022 op de ommekeer. 'We zullen in januari meteen beginnen op Mallorca en februari meerdere koersen rijden.' De Tour de France is het hoofddoel, met misschien ook de Giro d'Italia, als Arkéa-Samsic een wildcard krijgt. Ondertussen is er echter ook de vrees voor nieuwe operaties. 'Ik weet niet of ik nog een keer onder het mes moet. De doktoren bekijken de situatie, ik kan alleen maar hopen dat komend seizoen beter zal gaan dan het afgelopen jaar.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws