Ralph Denk met klein sneertje richting verkassende Politt: 'Salaris kwam niet overeen met resultaten' Wielrennen
Wielrennen

Ralph Denk met klein sneertje richting verkassende Politt: 'Salaris kwam niet overeen met resultaten'

Ralph Denk met klein sneertje richting verkassende Politt: 'Salaris kwam niet overeen met resultaten'

In een interview met Global Cycling Network heeft Ralph Denk, teammanager van BORA-hansgrohe, redelijk stevig uitgehaald in de richting van de bij hem vertrekkende Nils Politt, die per 1 januari verkast naar UAE Team Emirates. Volgens de 50-jarige ploegbaas zouden de resultaten van Politt niet matchen met zijn salaris bij BORA-hansgrohe, al begrijpt hij de transferkeuze van de 29-jarige Duitser wel.

Politt mengde zich op 1 januari 2021 in de gelederen bij de ploeg van Denk en reed dus in totaal drie seizoenen voor de Duitse WorldTour-ploeg. In het tricot van BORA-hansgrohe wist de in Keulen geboren Politt onder meer een rit in de Tour de France te winnen (2021), alsmede het eindklassement van de Deutschland Tour (2021). 'Nils is echt een aardige jongen en ik mag hem als persoon. Het was zeker een triest moment toen hij me vertelde dat hij zou vertrekken. Maar aan de andere kant: hij kwam bij de ploeg met een heel goed salaris, na zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix en zijn vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen', aldus Denk.

Politt was als 'sterke knecht en wegkapitein' te duur voor BORA-hansgrohe

'Het salaris was dus vrij hoog en de resultaten in de klassiekers van de afgelopen drie jaar, niet slechts één seizoen, waren niet van hetzelfde niveau als toen hij bij ons kwam. Bij Katusha presteerde hij beter in de klassiekers', voegt de 50-jarige landgenoot van Politt er vervolgens ook wat kritische noten aan toe. Volgens GCN zou Denk echter ook gesteld hebben dat hij niet alle verantwoordelijkheid op de schouders van Politt wilde leggen en gaf hij toe dat er soms sprake was van een soort 'collectief falen'. 'Misschien hadden we soms niet de juiste steun, al had Nils in sommige situaties zeker niet de benen', verklaart hij desalniettemin.

'Mijn filosofie is niet om hem te laten degraderen in salaris, maar voor mij was het geen optie om op hetzelfde salaris te blijven. Als een sterke knecht en wegkapitein was hij te duur voor ons', besluit Denk, die wel afsluit op positieve toon. 'Ik ben blij voor Nils dat hij een goed contract heeft gevonden bij UAE. Met alle respect: het was een eerlijke zaak. Het was fijn om hem de voorbije jaren in onze ploeg te hebben gehad.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws