'Rebellin hakt knoop door en stopt op 51-jarige leeftijd met professioneel wielrennen' Wielrennen
Wielrennen

'Rebellin hakt knoop door en stopt op 51-jarige leeftijd met professioneel wielrennen'

'Rebellin hakt knoop door en stopt op 51-jarige leeftijd met professioneel wielrennen'

Als we de doorgaans goed geïnformeerde journalist Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport mogen geloven, is het na dit seizoen gedaan met de professionele carrière van Davide Rebellin. De fietsopa uit Italië zou op 12 oktober zijn loopbaan af willen sluiten in de Giro del Veneto.

Dat Rebellin voor die wedstrijd kiest als laatste kunstje, is geen verrassing: het is namelijk in zijn eigen regio. De drievoudig winnaar van de Waalse Pijl keerde dit seizoen terug in koers na een beenbreuk vorig jaar en deed dat naar behoren: in de twee wedstrijden die hij reed, de Giro dell'Appennino en Adriatica Ionica Race, eindigde hij als negentiende en elfde.

Zondag staat Rebellin, die op 9 augustus 51 jaar wordt, aan de start van het Italiaans kampioenschap, om vervolgens de laatste vier maanden van zijn loopbaan aan te vatten. Verbaas u echter niet als hij uiteindelijk alsnog door zou gaan; het zou niet de eerste keer zijn dat Rebellin zijn loopbaan alsnog voortzet na een aankondiging van zijn wielerpensioen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws