Red Bull koopt zich groot in bij BORA-hansgrohe: 'Samenwerking voor de lange termijn' Wielrennen
Wielrennen

Red Bull koopt zich groot in bij BORA-hansgrohe: 'Samenwerking voor de lange termijn'

Red Bull koopt zich groot in bij BORA-hansgrohe: 'Samenwerking voor de lange termijn'

Red Bull, de grote Oostenrijkse energiegigant, heeft 51 procent van de aandelen verworven in de bedrijven RD pro cycling GmbH & Co KG en RD Beteiligungs GmbH, die wielerploeg BORA-hansgrohe overkoepelen. Het is nog niet duidelijk wat voor invloed dit gaat hebben op het team voor 2024.

RD pro cycling GmbH & Co KG en RD Beteiligungs GmbH behoren toe aan Ralph Denk, de teammanager van de Duitse formatie. Hier is eind december een meerderheidsbelang in verworven door het van oorsprong Oostenrijkse bedrijf Red Bull, wat inmiddels bevestigd is door de Oostenrijkse autoriteiten. Dit is op 29 december 2023 gebeurd.

Tot 26 januari kan er nog beroep aangetekend worden tegen de overdracht van de aandelen, zo lezen we terug op de site van de Oostenrijkse Mededingingsautoriteit. BORA-hansgrohe, dat middels renner Anton Palzer en de juniorentak van de ploeg al langer samenwerkt met de Duitse ploeg, kwam later op de middag met een reactie.

'Red Bull is van plan zijn betrokkenheid bij het wegwielrennen uit te breiden en streeft naar een samenwerking met BORA - hansgrohe', bevestigt de ploeg. 'Door partner te worden in het bedrijf van teammanager Ralph Denk, streeft Red Bull ernaar de portefeuille van bestaande hoofdsponsors voor de lange termijn van het team aan te vullen, die op een langetermijnbasis zullen blijven. De geplande joint venture is aangemeld bij de relevante antitrustautoriteit en daarom zullen we verder geen commentaar geven.'

BORA-hansgrohe wil in 2024 de Tour de France winnen

De ploeg presenteerde recent al de tenues voor 2024, waarop geen prominente plek is ingenomen door Red Bull. Denk en co hebben zich voor komend seizoen vooral ten doel gesteld om de Tour de France voor een eerste maal te winnen, waar ook de komst van Primoz Roglic een belangrijke rol in speelt. In 2022 won de ploeg met Jai Hindley al de Giro d'Italia.

Red Bull is al langere tijd actief in de wielersport. Zo organiseerde het jarenlang de Wereldbekers mountainbike, terwijl het momenteel ook personele sponsor is van onder meer Wout van Aert en Tom Pidcock. Beide renners rijden met een helm van RedBull, dat we in Nederland natuurlijk ook vooral kennen als prominente sponsor van het team van Formule 1-coureur Max Verstappen. Daarnaast is het nog als geldschieter actief in tal van (extreme) sporten over de hele wereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws