BORA's jacht op Tourzege met Roglic: Denk ziet geen 'copy paste' van Jumbo-Visma en gaat in op rol Hindley Wielrennen
Wielrennen

BORA's jacht op Tourzege met Roglic: Denk ziet geen 'copy paste' van Jumbo-Visma en gaat in op rol Hindley

BORA's jacht op Tourzege met Roglic: Denk ziet geen 'copy paste' van Jumbo-Visma en gaat in op rol Hindley

Het was zonder twijfel de meest spraakmakende transfer van het seizoen: het vertrek van Primoz Roglic van Jumbo-Visma naar BORA-hansgrohe. De flirt van teammanager Ralph Denk werkte. Roglic wil graag strijden voor de eindzege in de Tour, zeker nu de jaren gaan tellen. Bij Jumbo-Visma was daar geen ruimte meer voor. Denk denkt dat zijn ploeg op zoek moet naar een eigen plan voor een Tourzege: 'We kunnen de succesformule van Jumbo-Visma niet copy-pasten', zo vertelt de Duitser aan Global Cycling Network.

Het is volgens Denk indrukwekkend hoe Roglic zijn stempel drukt in zijn nieuwe ploeg. De Sloveen staat bekend als nuchter en stoïcijns, en dat bevestigt zijn ploegleider direct: 'Het heeft mij verbaasd hoe snel hij zijn weg vindt in onze ploeg. We hebben als ploeg met hem gezeten en hij brengt direct nieuwe ideeën', aldus de man die Roglic hoogstpersoonlijk naar BORA haalde. De Sloveen zou een positief effect op het team uitoefenen en bovendien de neuzen dezelfde kant op krijgen richting het grote doel: Tourwinst.

Bij BORA zijn ze er dus wel uit: Roglic moet de man zijn voor de eindzege in de Tour. Maar het leggen van de puzzel voor de rest van de renners voor komend seizoen is lastiger. Immers, de Duitse équipe herbergt een groot pak aan toprenners die klassementen kunnen rijden in grote rondes. Denk hierbij aan Jai Hindley, die de Giro in 2022 won, maar ook aan Cian Uijtdebroeks, Aleksandr Vlasov, Dani Martinez en Lennart Kamna. Reden te meer om die puzzel met voorzichtigheid te leggen.

Wat betekent de rol van Roglic voor het seizoen van Hindley, Uijtdebroeks, Vlasov en Kamna? 

Over Hindley heeft Denk zijn gedachten: 'Gezien de twee tijdritten in de Giro, denk ik dat de Tour geschikter voor hem is komend jaar.' Bovendien is voor de pure klimmer die Hindley is, de slotweek van de Giro in de ogen van zijn ploegleider niet zwaar genoeg. 'Het zware werk ontbreekt en juist daar maakte hij in 2022 het verschil.'

Renners krijgen van de ploeg allereerst de kans om zich in kleinere rondes te laten gelden als klassementsrenner: 'Dat is een eerlijke weg naar het antwoord op de vraag wie waar gaat rijden. Renners krijgen tot eind april de kans zich te laten zien voor een uitverkiezing in een grote ronde', aldus Denk. Hierbij zal het geel in Parijs als hoofddoel gelden: 'Het is de eerste keer dat we écht met een kandidaat-winnaar zullen afreizen naar de start van de Tour.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws