Renners die deel willen nemen aan Tour de France moeten gevaccineerd zijn tegen covid-19 Wielrennen
Wielrennen

Renners die deel willen nemen aan Tour de France moeten gevaccineerd zijn tegen covid-19

Renners die deel willen nemen aan Tour de France moeten gevaccineerd zijn tegen covid-19

Na de saga rondom Novak Djokovic in Australië zetten ook andere overheden vaart achter hun vaccinatie-beleid omtrent sporters. Frankrijk neemt als één van de eersten stelling: atleten, dus ook wielrenners, die deel willen nemen aan Franse wedstrijden dienen gevaccineerd te zijn tegen covid-19.

Het gerenommeerde persbureau AFP heeft van bronnen binnen de Franse overheid dat atleten gevaccineerd dienen te zijn tegen Covid-19. Dit betekent dat wielrenners die bijvoorbeeld Parijs-Nice, Parijs-Roubaix of de Tour de France willen rijden een coronaprik gehad moeten hebben. Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, bevestigt dit op Twitter.

Voor zover bekend is Frankrijk één van de eerste Europese landen die deze strenge regels gaat hanteren voor sporters. Tennisser en Australian Open-titelverdediger Novak Djokovic kwam afgelopen week Australië niet in na een lange soap rondom zijn persoon. Djokovic was niet gevaccineerd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws