Reusser verschalkt de concurrentie en wint het EK tijdrijden met grote voorsprong Wielrennen
Wielrennen

Reusser verschalkt de concurrentie en wint het EK tijdrijden met grote voorsprong

Reusser verschalkt de concurrentie en wint het EK tijdrijden met grote voorsprong

Marlen Reusser heeft het EK tijdrijden voor elite vrouwen op haar naam geschreven. De Zwitserse leek in het begin van de tijdrit niet in haar beste doen te zijn, maar domineerde uiteindelijk het tweede en het derde deel van de tijdrit. Christina Schweinberger probeerde in het begin nog een vuist te maken tegen Reusser, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met plek drie. Anna Henderson werd tweede.

Audrey Cordon-Ragot vertrok als een van de eerste vrouwen in Wildlands. De Française rijdt onder de radar een behoorlijk prima seizoen en wilde maar wat graag voor een verrassing zorgen. Al snel zette zij een eerste tussentijd neer waaruit bleek dat zij prima in vorm was. Weinig vrouwen konden onder haar tijd duiken.

Schweinberger verrast Reusser, Kopecky kan niet mee

Wie dat wel kon, was Schweinberger. De Oostenrijkse was een maand geleden nog de revelatie op het WK tijdrijden met een knappe derde plek. Ook op het EK leek Schweinberger mee te gaan doen voor de zege. Ze was snel, heel snel. Één seconde snelelr zelfs dan Reusser, die door had dat het niet vanzelf zou gaan in Emmen. Lotte Kopecky kwam als negende door aan het eerste tussenpunt.

Schweinberger verslapte niet, maar Reusser versnelde wel. In het tweede deel van de tijdrit werd duidelijk dat de Zwitserse specialiste nog wat achter de hand had gehouden. Reusser knalde als het ware weg van de rest en domineerde het tweede deel. Ze had na twintig kilometer maar liefst een halve minuut voorsprong op de Oostenrijkse.

Reusser geeft goed gas, haalt Markus in

In het derde deel bleek echter dat Schweinberger toch aan de snelle kant was vertrokken. Ze kon niet meer in de buurt van Reusser komen en moest zelfs goed op gaan letten dat ze wel op het podium zou finishen. Henderson was namelijk bezig met een geweldig laatste deel en ook Cordon-Ragot was snel.

Niemand kon echter wat doen tegen Reusser. Ook de Nederlandse Riejanne Markus niet. Zij werd zelfs nog ingehaald door de op stoom geraakte renster van SD Worx. Reusser wist het Europees Kampioenschap tijdrijden te winnen, voor Henderson en Schweinberger, die een seconde tekort kwam voor plek twee. Kopecky moest genoegen nemen met plek vijf, Markus met plek zeven. Voor de lage landen moet de medaille dus bij de mannen behaald worden.

Uitslagen EK tijdrijden elite vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws