Backstedt en Segaert zijn dominant in Drenthe en pakken Europese tijdrittitels bij de beloften Wielrennen
Wielrennen

Backstedt en Segaert zijn dominant in Drenthe en pakken Europese tijdrittitels bij de beloften

Backstedt en Segaert zijn dominant in Drenthe en pakken Europese tijdrittitels bij de beloften

Zoë Backstedt en Alec Segaert hebben in Emmen het EK tijdrijden voor beloften gewonnen. Backstedt maakte bij de vrouwen met glans haar favorietenrol waar en zette de concurrentie op een minuut. Bij de mannen was Segaert de te kloppen man. Ook hij liet zien over stalen zenuwen te beschikken en verwees twee Denen naar de overige podiumplaatsen.

Bij de beloften vrouwen was Backstedt de torenhoge favoriet voorafgaand aan de wedstrijd. De achttienjarige Britse bezweek echter niet onder de druk. Verre van zelfs, daar ze bij het eerste tussenpunt al ruim een halve minuut sneller was dan de Duitse Antonia Niedermaier. Ze reed als enige ook boven de vijftig kilometer per uur en leek de concurrentie weg te gaan blazen.

Ook in het tweede deel van de twintig kilometer lange tijdrit hield Backstedt huis. Aan de streep had ze nog altijd een gemiddelde snelheid van 48,6 kilometer per uur en was ze 58 seconden sneller dan de Duitse Antonia Niedermaier. Anniina Ahtosalo wist namens Finland een derde plek te bemachtigen. Julie De Wilde was met een zesde plek de beste Belgische, Maud Rijnbeek werd namens Nederland achtste.

Uitslag EK tijdrijden belofte vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Segaert maakt favorietenrol waar en pakt goud

Net als Backstedt maakte Segaert goed gebruik van het eerste stuk. Bij de tijdmeting na negen kilometer, was de talentvolle Belg al twintig seconden sneller dan de nummer twee. Dat was de Deen Carl-Frederik Bévort. De negentienjarige Deen zal volgend jaar zijn profdebuut maken bij Uno-X en wilde graag met een Europese titel naar de Noorse ploeg trekken.

In het tweede deel van de tijdrit werd echter ook bij de heren duidelijk dat de topfavoriet niet stil zou vallen. Segaert liep verder en verder uit en won uiteindelijk met 38 seconden voorsprong op Bévort. De derde plek ging naar een andere Deen, Gustav Wang. De eerste Nederlander was Axel van der Tuuk op een achtste plaats.

Uitslag EK tijdrijden belofte mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws